Serhat TEZCAN/ BURSA, () - BURSA merkezli üretim yapan Uludağ İçecek A.Ş. 4 yeni ürünü yakında piyasaya sunacak. Yıllık 305 milyon TL cirosunun 45 milyon TL'sini ihracattan elde eden firma, Ortadoğu ve Balkan ülkelerindeki pazar payını da genişletmeyi hedefliyor.
Türk Markaları Kitabı'nda yer alan Uludağ İçecek A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak, Almira Otel'de düzenlenen toplantıda firmanın tarihsel gelişimini ve çalışmalarını anlattı. Uludağ İçecek'in yalnızca yerel değil, ulusal bir marka olduğunu söyleyen Erbak, uluslararası pazarda rekabet eden ciddi Türk markası olduklarını kaydetti. Erbak, "Kaliforniya'dan Melbourne'ye kadar dünyayı baştan başa gezin, her yerde Uludağ ürünlerini özellikle Türk pazarının olduğu yerde bulabiliyorsunuz. Ortadoğu'da çok güzel yayılma politikasına girdik. Frutti ile Ortadoğu'da özellikle Irak'ta Filistin'de marka lideri konumuna geldik" diye konuştu.
"FORMÜLÜMÜZÜ GÖZÜMÜZ, CANIMIZ GİBİ KORUYORUZ"
Üretimlerine çok dikkat ettiklerini söyleyen Erbak, "Dedemden doğma, babamdan bize, bizden de evlatlarımıza bir sözümüz var. Bu bizim simgemiz, kalitemiz, başarımızın tepesi, bizi biz yapan bizim yemediğimiz içmediğimiz, evlatlarımızın yemediği içmediği birşeyi başkasına üretmiyoruz. Ürünlerimizin üretimi de babamdan vasiyet olarak kaldı. Formülümüzü gözümüzü, canımızı koruduğumuz gibi koruyoruz. Çok özel yöntemler var. Devam ediyor, hep de edecek inşallah" dedi.
"ORTA DOĞU VE BALKANLAR'A DOĞRU İLERLİYORUZ"
Uludağ İçecek A.Ş. Genel Müdürü Mete Öz ise 2000'li yıllarda 4 değişik üretim yaparken, şu an 22 farklı ürüne sahip olduklarını belirterek, "Yeni ürünler çıkaracağız. 4 yeni sürprizimiz var. Kola hariç en ünlü içecek firması olarak bölgesel güç olduk. Ortadoğu, Balkanlar'a doğru ilerliyoruz. Ulusal, bölgesel marka olduk" diye konuştu.
"MARKALI İHRACAT YAPIYORUZ"
Geçen yıl yaklaşık 305 milyon TL ciro elde ettiklerini ve bunun yaklaşık 45 milyon TL'sinin ihracat olduğunu belirteren Öz, markalaşmaya dikkat çekerek, "Tekstil ve otomotivde çok fazla ihracat yapıyoruz ama markalı değil. Şu anda markalı üründe Irak pazarında lideriz, Filistin'de liderliğe ilerliyoruz. Planlarımız içinde Mısır'a kadara gitmek vardı. Şu anda beklemedeyiz. Kendi markamız ile ciddi bir bölgesel güç olmak için ilerliyoruz" diye konuştu.
"HER ÜLKE MARKALARI KADAR ZENGİNDİR"
Uludağ İçecek Genel Müdür Yardımcısı Ömer Kızıl ise 84 yıllık şirket ve 102 yıllık marka olduklarını açıkladı. Uludağ'ın bugün Bursa merkezli kurumsal yönetilen bir aile şirketi olduğunu belirten Kızıl, yer aldıkları Türk Markaları Kitabı ile ilgili de şu bilgileri verdi:
"Nükhet Hanım, Reklamcılar Derneği, Reklamcılık Vakfı'nın çıkardığı bir kitap. Bu kitabın 3 cildi olmuş ve bugüne kadar 34 marka yer almış. 4'üncü ciltte 7 marka var. Bunlardan birisi de Uludağ İçecek. Kitap üzerdinde 'Her ülke markaları kadar zengindir' diyor. Her zaman konuşuyoruz. Katma değerli uluslarası büyük ciro yapan şirketlerimiz olursa Türkiye'nin gayri safi milli hasılası iyi yerlere gelir. Biz de Uludağ olarak bu yönde çalışıyoruz. Bizim için gurur verici."

ST/(FK/AAA)(FOTOĞRAFLI)