BURSA, () - TÜRKİYE’nin en önemli ekonomi buluşmaları arasında yer alan Capital ve Ekonomist Dergileri’nin organizasyonunda, Garenta ana sponsorluğunda düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin 6’ncısı yarın başlıyor. Dünyadan ve Türkiye’den önemli konuşmacıları ve iş insanlarının buluşacağı zirvede ilk gün Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve ikinci gün de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konuşacak.
Grand Yazıcı Otel’de 2 gün sürecek Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde, global ve yerel ekonomik konular tartışılacak. Zirveye, aralarında ABD, Avustralya, İngiltere, Finlandiya, Estonya, Yunanistan, Hindistan, Afganistan, Suudi Arabistan ve Malezya'nın en önemli şirketlerinin yönetim kurulu başkanları ve üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 92 iş insanı katılacak. Türk iş dünyasından Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Doğan Online ve hepsiburada.com Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, BluTV Kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ, Borusan CEO’su Ağah Uğur, LC Waikki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu, Densa Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hacı Sabancı, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik gibi isimler de zirvede yer alacak. Zirvenin önemli konuklarından biri de Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff olacak.
Zirvede Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ilk gün, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ikinci gün konuklara seslenirken, zirvenin kapanış konuşmasını ise Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya yapacak.
İLK OTURUM SOSYAL YATIRIM: GENÇLERİN GELECEĞE HAZIRLANMASI
İlk gün, 'Sosyal Yatırım; Gençlerin geleceğe hazırlanması', 'Enerjinin Yarını', 'Yeni Dijital Dalga: Yükselen Teknolojiler', 'Yarının Liderleri', 'Yeni Türkiye, Yeni Büyüme Hikayesi', 'İyi Şirket ve Kuşağında Liderlik', Bankacılık: Gelecek Nasıl Olacak?' oturumlarıyla sürecek zirvenin ikinci günü 'Girişimcilik: Türkiye Ne Yapmalı', 'Yeni Global Düzen: Ekonomi ve Politika', 'Feragat Zamanı', 'Yeni Nesil: Inovasyon', 'Gayrimenkul: Büyümenin Yeni Yönü' ve 'Eğitim: Kalkınma Motoru' başlıklı oturumlarla devam edecek.