İstanbul, 5 Mart )) - Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Ülker’in 2014 yılı cirosu, bir önceki yıla göre yüzde 5.2 artışla 2.89 milyon liraya çıktı.

Ülker'den yapılan açıklamaya göre, şirketin net kârı da yüzde 12.2 artarak 212 milyon liraya yükseldi.

Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü, şirketin performansı ile ilgili yaptığı açıklamada "70. yılımızı kutladığımız 2014’ü başarılı iş sonuçları ile tamamladık" dedi ve ekledi:

"Uluslararası piyasalar açısından zorlu geçen 2014 yılı için bu artış çok önemlidir. Geçtiğimiz yıl öncelikle temel girdilerimizden kakao başta olmak üzere ciddi hammadde fiyat artışları yaşandı. Ayrıca kurlarda ve ihracat yapılan ülkelerde siyasi ve sosyal önemli dalgalanmalar gerçekleşti. Tüm bu gelişmelere rağmen ciromuzu büyütmeyi ve faaliyet karlılığımızı istediğimiz şekilde arttırmayı başardık."

2014 yılında Ülker’in yapısını biraz daha sadeleştirdiklerini ve tam anlamıyla atıştırmalık kategorisine odaklandıklarını belirten Tütüncü, "2014 yılında uygulamaya başladığımız maliyet ve yatırım politikalarının etkisi ile de 2015 yılında hızlı bir büyüme bekliyoruz" diye ekledi.

(FOTOĞRAFLI)