KONYA’da dayanıklı olduğu için uçakların dış kabinlerinin yapımında kullanılan cam, elyaf ve takviyeli polyester karışımıyla üretilen 3 boyutlu duvar panelleri ilgi çekiyor. Ses yalıtımı özelliği bulunan paneller, yanmaz poliüretan köpük ile desteklenerek apartmanlarda ve prefabrik evlerde ısı yalıtımında da kullanılabiliyor.
Üç boyutlu panaller, 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada üretiliyor. Üretime gerçekleştiren fabrikanın satış müdürü Melik Ünler, cam  ve elyaf takviyeli polyester karışımı ‘SMC Kompozit’in yıllardır havacılık, uzay, savunma sanayinde, sağlık, otomotiv ve inşaat sektöründe endüstriyel hammadde olarak kullanıldığını söyledi. Ünler, bu malzemeyi günlük yaşama uyarlayarak vatandaşın kullanımına sunduklarını belirtti. Dayanıklı bir malzeme kullanıldığı için 'Nevka Kompozit 3D' panellerinin, dış ve iç cephede, ıslak hacimlerde tercih edilen tüm alanlarda yıllarca kullanılabildiğine dikkat çeken Melik Ünler şunları söyledi:
"Yüksek ses yalıtımına sahip olduğu için akustik kontrol isteyen konferans, toplantı, spor salonları, avm, okul, hastane gibi mekanlarda uygulanabiliyor. Isı yalıtımını arttırmak için panelin iç tarafında bulunan haznesine yanmaz poliüretan köpük koyularak ısı yalıtımı artırılabiliyor. Tavan kaplaması olarak kullanılıyor. Paneller, duvara monte edilen alüminyum profil yardımıyla kolaylıkla takılabiliyor. Ateşe dayanıklı özelliği de bulunuyor. İçerisine katılan farklı malzemelerle ürün kurşun geçinmez hale bile gelebiliyor. Kullanılan mekanlarda enerji tasarrufu sağlıyor. Anti bakteriyel, yüksek mukavemet özellikleri de bulunuyor. Farklı renk seçenekleriyle de vatandaşların isteğine göre tasarım esnekliği sunuyor.
Ürettikleri panellerin ilgi gördüğünü de ifade eden Ünler, yurt içinin yanı sıra yurt dışına da satış yaptıklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI