Gülseli KENARLI - İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL,() TÜRK Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, TÜSİAD ile Bahçeşehir Üniversitesi, Georgia State University tarafından düzenlenen, “Eğitimde Yeni Trendler' Uluslararası Konferansı'na katıldı.
Konferansın açılışında konuşan Cansen Başaran Symes, öğretmenlere ve öğretim üyelerine seslenerek, “Sizlerin misyonu bu ülke için hayati önem taşıyor. Sizler hem bilim öğretiyor, hem de küresel ülke ölçeğinde geleceğimizi şekillendirecek insan gücünü yetiştiriyorsunuz. Bu görevi elbette tek başına yüklenmeniz beklenemez. Sizi destekleyecek, ulusal eğitim programlarının var olması son derece önemli ve buralarda sizlere hep birlikte destek vermek durumundayız" dedi.
Reformlar nasıl yapıldığı kadar, en az bu reformların içeriğinin de önemli olduğuna vurgu yapan Symes, “Biz TÜSİAD olarak Türkiye için Veriye Dayalı Eğitim Reformları Önerileri Raporunda, reform yapma yönteminin önemine vurgu yapmıştık geçtiğimiz yıllarda. Eğitim sistemlerini reformlara dayanarak güncelleyen ve reform süreçlerini en geniş toplumsal kesimleri katan ülkeler rekabet üstünlüğünü çok daha rahat yaratabiliyorlar. Biz de eğitim sistemimizde veriye dayalı reform yapma alışkanlığımızı kazandırmalıyız. Eğitim yapıcılar, politika yapıcılar ve iş dünyası olarak hep birlikte STEM eğitimini iyileştirecek adımlar atabilir, bilim insanlarını, mühendisleri ve matematikçileri ülkemizde yükselen değer konumuna hep birlikte getirebiliriz. Güçlü bir STEM eğitim ile yaratıcı, yenilikçi, analitik eleştirisel düşünen, problem çözme becerileri yüksek, kısacası 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyleri hep birlikte yetiştirebiliriz diyorum" ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAF)