İSTANBUL, 23 Eylül () - Borusan EnBW Enerji, Alman belgelendirme şirketi TÜV NORD'un "Yeşil Elektrik" sertifikasını alan ilk Türk enerji şirketi oldu.

Portföyünün tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşan Borusan EnBW Enerji "Yeşil Elektrik" sertifikası alan ilk Türk enerji şirketi oldu. TÜV NORD Teknik Kontrol ve Belgelendirme Şirketi, Borusan EnBW Enerji santrallerinde yaptığı denetimler sonucunda, "TÜV NORD CERT A75- S026-1 (Rev:1/2014) Standardı"na göre Gönüllü Yeşil Elektrik sertifikasını Borusan EnBW Enerji’ye verdi.

Yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan Borusan EnBW Enerji bu sertifika ile müşterilerine yüzde 100 yeşil enerji tedarik ettiğini belgeleyen ilk Türk enerji şirketi oldu.
 
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
Türkiye enerji sektörünün önemli oyuncuları arasında yer almak için yenilenebilir kaynaklardan oluşan portföyünü genişletmeye devam eden Borusan EnBW Enerji bu doğrultuda müşteri ihtiyaçlarına cevap veren elektrik enerjisi ürünleriyle daha fazla tüketiciye ulaşıyor.

Şirket, Bandırma Rüzgâr Enerjisi Santrali, Yedigöl-Aksu Hidroelektrik Santrali ve Balabanlı Rüzgâr Enerjisi Santrali ile birlikte toplam 160 megawatt kurulu güce sahip bulunuyor.

İnşaatı devam eden 4 yeni rüzgâr santrali, bir kapasite artırımı projesi ve geliştirmekte olduğu projeleri ile Borusan EnBW Enerji’nin mevcut portföyü 735 megawatt düzeyinde bulunuyor. Şirket, stratejik hedefleri doğrultusunda, tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olmak üzere, toplam 2.000 megawattlık kurulu güce ulaşmayı planlıyor.