BURSA’nın köklü tekstil kuruluşlarından Türkün Holding bünyesindeki Mega Tekstil, Türkiye’de ilk defa verilen 'Tasarım Merkezi Belgesi' aldı. Belgeyi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den alan Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, tekstilin ölmediğini ve Türkiye’ye kazandırmaya devam edeceğini söyledi.
Bursa’da bu yıl 40’ıncı yılını kutlayan Türkün Holding, markalaşma yolunda önemli bir adım daha attı. Holding bünyesinde faaliyet gösteren Mega Tekstil, Türkiye’de ilk defa verilen 'Tasarım Merkezi Belgesi' almaya hak kazandı. Tasarım merkezi belgesi, Mega Tekstil adına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından bakanlıkta düzenlenen törenle Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün’e verildi. Törende konuşan Erol Türkün, belgeyi almaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek, tekstil sektörünün geleceğinin Ar-Ge, inovasyon ve tasarıma verilen önemle şekilleneceğini söyledi. Uluslararası pazarlarda yer almak isteyen firmaların rekabet ortamına ayak uydurabilmeleri için sürekli yeni ve özgün tasarımlar oluşturmaları gerektiğini kaydeden Türkün, şöyle devam etti:
“Türkün Holding olarak uzun yıllar boyunca edindiğimiz deneyim ve birikimlerin bir sonucu olarak ortaya çıkan üretim gücümüzü kreatif bakış açımızı yansıtan özgün tasarımlarla birleştirerek, sanayiciliği sanata dönüştürdük. Bilimsellik, teknoloji kullanımı ve Ar- Ge faaliyetlerine verdiğimiz destekle evrensel ekonominin bütün normlarını yerine getirdik. Kaliteyi stil ile birleştirerek yaptığımız tüm çalışmaları büyük prestiji olan tekstil fuarlarında müşterilerimizle buluşturduk.”
Bursa’nın geniş vizyonunun sadece kente değil Türkiye ekonomisine de sınıf atlatacağını ifade eden Erol Türkün, “İnanıyoruz ki Bursa yaparsa her alanda en iyisini yapar ve Bursa büyürse Türkiye büyür. Türkiye’de ilk defa verilen Tasarım Merkezi Belgesi’ni bizlere layık gören Bakan Özlü’ye teşekkür ederiz” dedi.
Bakan Özlü de, Mega tekstilin aldığı belgenin diğer firmalara da örnek olmasını istedi. Bakan Özlü, “Daha nitelikli teknolojik katma değeri yüksek ürün üretirler, daha fazla kar ederler ve sermaye birikimi sağlarlar. Bu konuda örnek olduğunuzu düşünüyorum” dedi.
"TEKSTİL ÖLMEDİ, DAHA ÇOK EKMEK YERİZ"
Mega Tekstil’in Tasarım Merkezi’nin kapılarını ’ya açan Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, parmak izi ile girilebilen merkezin markalaşmanın en önemli adımlarından biri olduğunu söyledi.
Türkiye’de son yıllarda tekstille ilgili yanlış bir kanı oluştuğunu da vurgulayan Erol Türkün, “Tekstil ölmedi. Daha tekstilden çok ekmek yeriz. Türkiye’nin makine parkı yeni, yetişmiş insan gücü var. Lojistik ve tedarik zinciri oluşturmada başarılıyız. Tekstil işletmeleri KOBİ olduğu için stoksuz çalışıyor ve dünyada yeni trend olan ‘fast fashion” yani hızlı modaya uygun yapımız var. Çin’den bir ürün gelinceye kadar modası geçiyor. Bu avantajlarımız rekabet gücümüzü arttırıyor” dedi.

FOTOĞRAFLI