Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), ()- TÜRK Telekom, 'KOBİ Dolu Anadolu Teknoloji Buluşmaları' kapsamında Kocaeli'deki KOBİ'lerle buluştu. İşletmecilere, dijital dünyada daha güçlü bir marka olmanın yolları anlatıldı.
Türk Telekom'un birincisini başkent Ankara'da yaptığı 'KOBİ Dolu Anadolu Teknoloji Buluşmaları'nın ikinci durağı Kocaeli oldu. Ramada Otel'de gerçekleştirilen 'KOBİ Dolu Anadolu Teknoloji Buluşmaları'nda, Türk Telekom Kocaeli İl Müdürü Fatih Mehmet Bağırıcı, Türk Telekom KOBİ Satış Direktörü Esra Şimşek, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Ocakoğlu ve Dijital Pazarlama Uzmanı Cüneyt Devrim katılımcılarla deneyimlerini paylaştı. KOBİ'lere dijital dünyada daha güçlü bir marka olmanın yolları, dijital dünyada iş yapmanın avantajlarını ve markalaşmanın yollarını anlatıldı.
Açılış konuşmasını yapan Türk Telekom Kocaeli İl Müdürü Fatih Mehmet Bağırıcı toplantının tüm KOBİ'lere değer katacağını söyleyerek şöyle devam etti:
"Ülkemizin en değerli sanayi kentlerinden biri olan Kocaeli'de KOBİ'lerle bir araya gelmekten dolayı mutluyuz. Dijital dünyada daha güçlü bir marka olmanın yollarının paylaşıldığı ve başarılı KOBİ hikâyelerinin örneklerle anlatıldığı bu zirvenin, KOBİ'ler başta olmak üzere tüm işletmelere değer katacağına ve onlara ilham vereceğine inanıyoruz."
'MARKALAŞMA ÇOK ÖNEMLİ'
Dijital Pazarlama Uzmanı Cüneyt Devrim, markalaşmanın çok önemli olduğunu belirterek, "Türkiye'deki alt yapı bizim için global rekabet edebilmek çok önemli. Yakın coğrafyamızda Türkiye'nin çok büyük avantajı var. Ülkemizden çıkan markaların bir çoğu yakın ülkelerimizde popüler. Bazı ülkelerde ürün de yok. O ülkelerde markalaşmayı da sağlarsak kalıcı oluruz. Yaratılan marka müşteriyle ilişki kuran bir marka yapılması gerekmektedir. Para fikirleri üretmiyor sadece fikirler parayı üretiyor." dedi.
'KOBİLERE HIZ VE VERİM KAZANDIRMAYI PLANLIYORUZ'
Kaliteli iletişim hizmetleri sunma anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Türk Telekom KOBİ Satış Direktörü Esra Şimşek, "Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Türkiye ekonomisine yatırım ve istihdam anlamında önemli katkılar sağlıyor.  İletişim teknolojileri ile KOBİ'lerin ticari etkinliklerini büyük ölçüde artırma olanakları var. Teknolojik altyapımız, gelişmiş ses ve genişbant çözümlerimiz ile KOBİ'lere hız ve verim kazandırmayı, böylece global anlamda da rekabet güçlerini artırmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
Marketing Türkiye iş birliği ile gerçekleştirilen KOBİ Dolu Anadolu Zirve'si, Kocaeli'nin ardından Bursa, Antalya, Samsun, Adana ve Eskişehir olmak üzere 5 ili daha ziyaret edecek.

FOTOĞRAFLI