MUĞLA'nın gözde turizm cenneti Marmaris İlçesi, bu yıl Rusya ve İngiltere pazarında yaşanan rezervasyon düşüşlerini kapatmak için yerli turiste yöneldi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu, Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) ve Marmaris Belediyesi koordineli şekilde yerli turist çekmek için seferber oldu.
İç pazara yapılacak girişimlerde geç kalındığını ama birliktelikle üstesinden gelineceğini belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, "Marmaris ve çevresi en çok İngiliz ile Rus turist ağırlamaktadır. Rusya ile yaşanan kriz ve ülkemizdeki terör olayları turistleri korkuttu. Bu korkular iki büyük dış pazarımızda ciddi rezervasyon düşüşlerine neden oldu. Dış pazar açığımızı kapatmak için yerli turiste yöneldik" dedi.
Geçen yıl, Ekim ayından itibaren tur operatörleri ve konaklama tesislerinin iç pazarda canlılığı artırmak için yaptığı görüşmelerin meyvesini verdiğini belirten Özbozdağ, "Ciddi indirim kampanyaları başlatıldı. Özellikle 3 yıldız ve üzeri her şey dahil sistemi çalışan nitelikli oteller yüzde 30-40 arasında indirim sunmakta. Son beş yılda Marmaris ve çevresinin yerli turiste ayırdığı pay yüzde 6 idi. Bu yıl yapılan reklam ve indirim kampanyaları ile yüzde 12 civarında ikiye katlayan veriler elimize ulaştı. Yüksek sezon olarak tabir ettiğimiz yaz aylarında denk gelen bayramlarda yerli turiste öncelik vermiyorduk. Bu yıl önceliğimiz iç pazar olacaktır. Diğer turizm birlikleri ve yerel yönetimlerle yapacağımız koordineli girişimlerle yabancı turistteki açığımızı sine-i millete dönerek kapatacağız" dedi.
İÇ PAZAR TURİZM ŞÖLENİ İLE PAY YÜKSELTİLECEK
Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, da yerli turisti Marmaris ve çevresine daha çok çekmek için 16-18 Nisan tarihleri arasında turizmde söz sahibi tur operatörleri, havayolu ve konaklama tesisi temsilcileri ile 'İç Pazar Turizm Şöleni' adı altında etkinlik düzenleyeceklerini söyledi. Bülbüloğlu, "Marmaris Belediyesi'nin ve birçok kurumun destek vereceği etkinliğimizde turizmin ayrılmazı olan havayolu, acente ve otel üçlü aktörleri ile güç birliğimiz devam ediyor. Dış ve iç turizm fuarlarda artık sıcak satış yok, sadece ikili görüşmeler mevcut. Katıldığımız fuarlarda Güney Ege'nin İncisi Bodrum, Marmaris ve Fethiye şehirlerine vatandaşlarımızdan büyük talep var. Ön rezervasyon ve kapıda indirim paketleriyle iç pazarda söz sahibi olmak istiyoruz. Bölgemize en çok gelen Rus ve İngiliz pazarındaki ön rezervasyon düşüşünü iç pazar ile kapatmayı planlıyoruz. İç pazarda aldığımız yaklaşık 150 bin yerli turist payımızı ikiye katlamak hedefimiz. Türkiye'de 5 milyon vatandaşımız tatil yapıyor. Bu yıl, gelen yerli misafirlerimizi iyi ağırlayabilirsek 2017 hedefimiz olan 500 bine çıkarmak zor değil. Bizler, şimdiden konaklama tesislerimizi misafirlerimiz için yeniden yapılandırarak hazırladık. Yeşil ve mavinin her tonunu barındıran, mavi bayraklı plajlarıyla özel yere sahip dünyanın İncisi Marmaris'e tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.
Marmaris, Bodrum ve Fethiye belediye başkanları tarafından oluşturulan 'Turizm Birliği Konseyi' iç pazarda hareketliliği artırmak için havayolları, tur acenteleri ve otelcilerle görüşmelerini sürdürmeye devam ediyor. CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Dış ve iç pazarlarda birlikte hareket etmenin önemi çok büyük. Marmaris, artık alt yapısı, gelişen ve değişen çevresi ile vatandaşlarımızın talep ettiği doğa harikası turizm cenneti. İyi bir takım ruhunu ortaya koymayı, kurum kuruluşlarla birlikte çalışmayı başardık. Bu başarıyı sürdürmek iç pazarı artırmak amacıyla girişimlerimiz ve görüşmelerimiz devam etmektedir. 2016 turizm sezonunda tüm vatandaşlarımızı 'Dünya'nın İncisi' turizm cennetine bekliyoruz" diye konuştu.


FOTOĞRAF