Maliye Bakanlığı'na bağlı mali ekiplerin Koç Grubu'na ait TÜPRAŞ'a polis eşliğinde baskın düzenledikleri iddia edildi. TÜPRAŞ'ta bazı evraklara el koydu.

Mahkeme kararı ile yapılan baskına 20 polis ve akaryakıt uzmanları katıldı. Baskının kaçak akaryakıt için yapıldığı ve Maliye ekiplerinin de bu yüzden TÜPRAŞ'ta olduğunu iddia edildi. Baskın sabah 8'de düzenlendi.

TÜPRAŞ'tan alınan numuneler incelenmek üzere TUBİTAK'a gönderildi. Maliye ekipleri polis eşliğinde incelemelerini de sürdürüyor... Tüpraş İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı "Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu" listesinde yıllarda liste başında yer alıyor...

Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut ise, Maliye ve Emniyet yetkililerinin Tüpraş’ta inceleme yaptığına yönelik iddialar üzerine The Wall Street Journal’a şu açıklamalarda bulundu: “Bu EPDK yetkililerinin yaptığı fiziki envanter denetimidir. Her zamanki gibi yapılıyor. Her zaman bu denetimler bi grup halinde yapılır” dedi.

Haberler sonrasında Tüpraş (TUPRS) hisseleri yüzde 2.07 düşerken gün sonunda hisse 42.60 TL'den kapandı. Koç Holding (KCHOL) tarafından ise gün sonundan yüzde 3.93'lük düşüş ile 9.30 TL'den kapanış gerçekleşti