Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, Türkiye ve dünya ekonomilerinde 2014 yılında yaşanan gelişmeleri değerlendirerek 2015 yılına ilişkin beklentilerini anlattı. Dünya ve Türkiye ekonomisinin 2014 yılında sıkıntılı bir dönem yaşadığına dikkat çeken Yücelen; küresel gelişmelerin olumlu ve olumsuz etkilerinin Türkiye lehine doğru yönetilmesini istedi. Yücelen özellikle emtia fiyatlarının düşmesinin, cari açığın 8 milyar dolar gerilemesini sağlayabileceğine dikkat çekerek bu fırsatın büyümeye dönük üretimi desteklemek için kullanılmasını istedi.

TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner ile birlikte Mersin'de düzenlediği basın toplantısında, TÜGİAD uzmanları tarafından sürekli araştırmalar yaptıklarını ve raporlar hazırladıklarını belirten Yücelen "Yıl içerisinde iller bazında bir rekabet raporu hazırladık; çarpıcı sonuçlar çıktı... Şimdilerde iller bazında yatırım raporu hazırladık. Gördük ki yatırımlardan aslan payını Anadolu Kaplanları değil; aslanlar alıyor. Ancak 2011 yılına kadar düşüşte olan Mersin gibi bazı illerde son zamanlarda yukarı doğru bir hareket var. Bunu Mersin'deki arkadaşlarımızla da paylaşmak istedik." dedi.

"İnsanları kutuplaştırarak güç birliği yapılamaz"
Küresel ekonominin ve Türkiye'nin zor bir 2014 geçirdiğini belirten Yücelen sözlerine şöyle devam etti: "Koşullar ne kadar zorlu olursa olsun sizin ne yaptığınız önemlidir. Her ne olursa olsun koşullar 24 Ocak 1980'den daha kötü olamaz. O zaman ki koşullarda aldığı kararlar ile Türkiyemizin ufkunu açan rahmetli Turgut Özal'ı bir kez daha şükranla anmak istiyorum. Özal'dan önce terörle yatıp kalkan, her gün nitelikli insanlarını kutuplaşmaya kurban veren bir Türkiye vardı... Endişemiz o ki bu bağlamda ders almamış görünüyoruz. İnsanları kutuplaştırarak güç birliği yapamayız. TÜGİAD olarak diyoruz ki; kutuplaşmadan uzaklaşalım; akılcı politikalarla yapısal dönüşümleri gerçekleştirelim; üretimi, inovasyonu, girişimciliği, ihracatı