Ergün AYAZ/GEBZE (Kocaeli), () - TÜRK Standartları Enstitüsü (TSE) ile Alman İFT Rosenheim kuruluşu arasında pencere, kapı, cephe giydirme, yapı malzemeleri, cam ve yangına dayanım alanlarında, kalite altyapısının geliştirilmesi için ortak çalışma yapılması için işbirliği protokolü imzalandı.
TSE Marmara Bölge Koordinatörlüğü'nde yapılan işbirliği protokolü imza törenine TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev ve İFT Rosenheim adına Prof Ulrich Sieberath hazır bulundu.
Almanya'da yaklaşık 40 yıldan beri pencere, kapı, cephe giydirme, yapı malzemeleri, cam ve yangına dayanım alanlarında belgelendirme, araştırma ve deney konusunda faaliyet gösteren 'İFT Rosenheim' kuruluşu ile Türk Standartları Enstitüsü arasında TSE'nin Kayseri'de ve İstanbul'un Tuzla ilçesinde kurduğu 'Kayseri Cam ve Malzeme Laboratuvarı, Kayseri Kapı Pencere Sistemleri Laboratuvarı, Kayseri Yangın laboratuvarı, Tuzla Yangın Laboratuvarı ve Tuzla Akustik laboratuvarlarının' ortak kullanımı, karşılıklı bilgi alışverişi, Türkiye ve komşu ülkelerde kalite altyapısının geliştirilmesi için müşterek çalışma yapılması konularında işbirliği protokolü törenle imzalandı.
Konuşmasında TSE'nin çok iyi bir altyapıya sahip olduğunu söyleyen ve Alman İFT Rosenheim kuruluşu adına açıklama yapan Prof. Ulrich Sieberath, "Uzun ve güzel bir anlaşmanın Alman ve Türk tarafı olarak bu işin başlangıcındayız. Her iki taraftaki firmalarda iyi bir test desteğine ihtiyaç duyuyorlar. Özellikle TSE'nin sahip olduğu altyapıdan faydalanmak istiyoruz. İyi bir işbirliği için ileriye dönük çalışma yapmak istiyoruz. Bunun iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Daha ileride geliştireceğimiz alanlarda da beraber olacağız" dedi.
TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz ise protokol kapsamında ilk etapta pencere ve dış kapı deneyleri ve belgelendirmelerinin olacağını söyledi. Karagöz, "TSE olarak kapılarımızı Alman İFT Rosenheim kuruluşuna açtık. Kendileri burada şu an itibariyle pencere ve dış kapı deneyleri yapacaklar. Amacımız laboratuvarların ortak kullanımı, karşılıklı bilgi alışverişi yaparak kalite altyapısını geliştirmek istiyoruz. Daha sonra yapacağımız yeni işbirliği alanları protokol kapsamına ilave edilecektir" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından protokol imzalandı.

FOTOĞRAFLI