İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, ()  TÜRK Hava Yolları’nın (THY), Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki iç hatlar bölümündeki yeni özel yolcu salonu olan "Lounge İstanbul" bugün düzenlenen törenle açıldı.

Yeni salonun açılış kurdelesini Sabiha Gökçen Havalimanı Mülki İdare Amiri Niyazi Can, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdür Yardımcısı Akif Konar, Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su Gökhan Buğday ile birlikte kesti. Sabiha Gökçen Havalimanı İç Hatlar’da bulunan ve bin 290 m2’lik bir alana kurulan Lounge İstanbul, Business ve Elite olmak üzere iki farklı konseptte hizmet verecek. Business Class yolcularının ve Elite Plus üyelerinin yararlanabileceği Business salonu 50, Elite ve Classic Plus üyelerinin yararlanabileceği Elite salonu ise 150 kişi kapasiteli. Lounge İstanbul'da sıcak/soğuk yiyecek ve içecek üniteleri, çocuk bakım odası, çocuk oyun odası yer alıyor.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Törenin ardından açıklamalarda bulunan THY Genel Müdür Yardımcısı Akif Konar, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kendileri için çok önemli olduğunu ve burada yolculara daha kaliteli hizmet vermek için büyük çaba harcadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Dış hatlardan sonra iç hatlarda da müşteriye vermiş olduğumuz hizmeti en üst seviyeye çıkardık. Sabiha Gökçen Havalimanı bizim için çok önemli. İstanbul’da Atatürk Havalimanı’ndan sonra ikinci büyük habımız burası. Havalimanında yolcularımıza 21 uçakla hizmet veriyoruz ancak yaz ayı itibariyle 30 uçağa çıkacağız. Önümüzdeki sene toplam 7,5 milyon yolcu taşımayı arzu ediyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı düşük maliyetli havayollarına hitap eden bir havalimanı olarak bilinirdi. Biz THY olarak bunu değiştirmek istiyoruz.”

‘YOLCULARIMIZ BURADA BİZİ ÇOK NET GÖRECEKLER’

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolculara birinci sınıf hizmet vermeye devam edeceklerinin altını çizen Konar, “Yaz tarifesi itibariyle 21 dış, 22 iç hat olmak üzere toplam 43 şehre uçuşlarımız gerçekleşecek. Barselona ve Roma yeni noktalarımızla Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçuşlara başlayacağız. Frankfurt, Paris gibi önemli destinasyonları günde iki sefere çıkartıyoruz. Artık Sabiha Gökçen’de yolcularımız Türk Hava Yolları’nı çok net bir şekilde görecekler. Uçaklarımızı ve hizmetimizi Sabiha Gökçen Havalimanın’da görecekler. Biz de Atatürk Havalimanı’nda olduğu gibi İstanbulumuzun bir diğer havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda THY hizmetini müşterilerimize sunduğumuz için mutluyuz” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)