Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,() Türk Hava Yolları (THY) internet sistemine sahip olan uçaklarında canlı haber hizmeti vermek amacıyla Anadolu Ajansı (AA) ile bir anlaşma yaptı.
THY Genel Müdürlük binasında düzenlenen törende THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, yaptığı bir konuşmada global olarak yüzde 20'lik bir büyüme sağladıklarını belirterek şunları söyledi:
“Bu sistem geniş gövdeli uçaklarımızda hizmet verecek. Bu uçak kapasitemiz 2020 yılında 90’ı aşacaktır. Şu anda 15 uçakta bu hizmet verilecek. Bu rakam 2015 yılı sonuna kadar 29’a çıkacaktır. THY 1,2 Milyar dolardan 17,5 Milyar dolarlık bir güce ulaşmıştır. 261 uçağımızla 108 ülkeye uçuyoruz. Dünyada en çok ülkeye uçan şirketiz. Nisan’da San Fransisco’ya, Mexico Cıty, Caracas ve Cuba’ya uçacağız. Hizmet kalitesini kapı girişinden, ulaşılan havalimanının çıkış kapısına kadar yapılan hizmet olarak görüyoruz. Anlık haber çok önemli. Son bir yıldır AA ile ortak bir çalışma yapıyoruz. Hizmet kalitemizi arttırmak için bu anlaşmayı yaptık. Doğru haberi en kısa zamanda yolcumuza ulaştıracağız.”
UÇAK KAÇIRMALARINDA İNTERNET YAYINI KESİLECEK
Hamdi Topçu bir soru üzerine uçak kaçırılma esnasında yapılacak işlemler ile ilgili olarak ise, “O andaki internet yayını da muhtemelen kesilecek. Bir karartma ve filtrelemeden ziyade olağan üstü bir durum bu” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan AA Genel Müdürü Kemal Öztürk ise Türkiye’nin iki bayrak taşıyan kurumunun güçlerini birleştirdiğini belirterek şöyle konuştu:
“Yakın bir tarihe kadar Türkiye’nin uluslar arası platformda yabancı dildeki sesini hep Avrupalı ajanslar yapıyordu. Buradan hareket ederek sesimizi dünyaya duyurmak için ilk önce Arapça ve Boşnakça’dan başlayarak yeni bir yayın politikası izledik. THY ile de bir yıldır çalışıyoruz. Ülkemizin milli hava yolunun haber ve fotoğraf ihtiyacını ülkenin milli bir ajansı yapmaya başladı. Haberlerimiz en fazla beş dakika içinde canlı olarak uçaklarımıza ulaşacak. Bu gelişmede en büyük rehberimiz THY oldu. Onların globalleşme programlarını örnek aldık”
İmza töreninden sonra THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk’e önünde adı yazılı bir Boeing 777 tipi maket uçak armağan ederken, AA Genel Müdürü Öztürk de Topçu'ya üstünde bir haber güvercini olan plaket verdi.
(FOTOĞRAFLI)