İSTANBUL, 25 Haziran () - TAV Havalimanları Holding'in işlettiği havalimanlarını LED sistemleriyle Vestel aydınlatıyor.

Vestel LED Aydınlatma, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar, Ankara Esenboğa Havalimanı iç hatlar ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminallerinin aydınlatmasında LED Downlight ürünleri kullanılıyor.

Standart ampullere oranla yok denecek kadar az UV ışını salınımı yapan LED Downlight ürünlerinde manyetik alan bulunmaması da yolcuların sağlıklarını tehdit etmiyor, göz rahatsızlıklarına davetiye çıkarmıyor.
 
Geçtiğimiz yıl yüzde yüz yerli Sokak Aydınlatma Armatürlerinin üretimine başlayan Vestel LED Aydınlatma, Sokak Aydınlatma Armatürleri ile de İzmir Adnan Menderes Havalimanı açık otoparkı için aydınlatma çözümleri sunuyor. 

Vestel LED Aydınlatma, Sokak Aydınlatma Armatürleri ve özel aydınlatma tasarımları ile otoparkın mevcut karanlık alanlarını gidererek, dış mekan güvenliğini artırıyor.
 
İstanbul, Ankara ve İzmir havalimanları, aydınlatmada Vestel LED Aydınlatma ürünlerinin kullanılmaya başlanmasıyla yüzde 80’e varan enerji tasarrufu sağlıyor. Bu yolla, en az 35 bin saat ömre sahip LED Aydınlatma ürünleri ile havalimanları aydınlatması için yapılan yatırımın 7 ay gibi kısa bir sürede geri dönüşü alınacak.