İstanbul, 2 Temmuz () - “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 7 yıldır dünya ikincisi olan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) üyeleri başarıdan başarıya koşuyor.

Engineering News Record (ENR) dergisinin her yıl düzenlediği “Küresel Proje Yarışması”nda iki TMB üyesi firma dünya birinciliği ödülü aldı.

SUMMA, Dakar Uluslararası Kongre Merkezi ve TAV, Medine Prens Muhammed Bin Abdülaziz Uluslararası Havalimanı projeleriyle dünyanın en iyisi oldu.

Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından açıklanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde firma sayısıyla 7 yıldır dünya ikincisi olan Türk müteahhitler global arenada hız kesmiyor.

Yine ENR tarafından düzenlenen ve yılın en iyi projelerinin arkasındaki inşaat firmalarını onurlandırmayı hedefleyen “3. Küresel En İyi Proje Yarışması” sonuçları açıklandı.

Farklı kategorilerde değerlendirilen uluslararası projeler arasında SUMMA, Dakar Uluslararası Kongre Merkezi projesiyle Kültür Merkezleri dalında; TAV ise, Medine Prens Muhammed Bin Abdülaziz Uluslararası Havalimanı projesi ile Havalimanları dalında dünya birincisi seçildi. Ödül kazanan firmalar, 10 Eylül 2015’de New York’ta gerçekleştirilecek ENR Küresel İnşaat Zirvesi’nde ödüllerini alacak.

“Dünya lideri olma yolunda önemli bir katkı”

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat YENİGÜN, Türkiye’yi dünya ikinciliğine taşıyan müteahhitlerin uluslararası başarılarının artarak devam ettiğini vurgulayarak; “Türk müteahhitleri olarak tam 7 yıldır firma sayımız ile dünya ikincisi konumunda bulunmak bizim için büyük gurur kaynağıdır" dedi ve ekledi:

Artık bu konumlanmamızın yanına, kalitesi uluslararası ödüllerle tescil edilen projelerimizi ve iş yapma hızımızı ekleyerek Türk Müteahhitliği markasını daha da yukarılara taşıdığımızı düşünüyorum. Türkiye Müteahhitler Birliği olarak, başarılı çalışmalarıyla Türk müteahhitlik sektörüne dünya lideri olma yolunda önemli katkı sağlayan SUMMA ve TAV’ı kutluyoruz.”

(Fotoğraflı)