Bugüne kadar çok sayıda ortak akıl toplantısı organize eden Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) bu defa çok sayıda sivil toplum örgütü ile birlikte güvenilir ürüne giden yolu arayacak.
Bünyesinde oluşturduğu Güvenilir Ürün Platformu’nun önderliğinde Ekoloji ve Zeytinyağ Fuarı kapsamında düzenlenecek toplantıya bilim insanları, sivil toplum örgütleri, farklı sektörlerden önemli isimler katılacak,
26 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te İzfaş Fuar Alanı İzmir D Hol 1 Nolu Toplantı Salonu’nun da yapılacak toplantının açılışını Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yapacak.
YAPDER daha önce İzmir’de Yenilenebilir Enerji Zirvesi’ni toplamıştı. YAPDER’in Güvenilir  Ürün Platformu bünyesinde İzmir’de yaptığı ilk toplantı olacak. Güvenilir Ürün Platformu daha önce İstanbul’da iki, Antalya’da iki olmak üzere dört ortak akıl toplantısı gerçekleştirdi.
  • Bu toplantıların notları İzmir’de katılımcılarla paylaşılacak ve güvenilir ürün ile ilgili çalışmalar konusunda yol haritası çıkarılacak.
  • Bu arada toplantı ile ilgili çağrıda platformu şu noktalara dikkat çekmişti:
  • Zaman zaman gündeme getirdiğimiz doğru bilinen yanlışlarla ilgili mücadeleyi daha kurumsal hale getirmeyi amaçlıyoruz.
  • Toplumun ürün güvenliği açısından bilinçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu bilinçlendirme çalışmasının ancak bağımsız, tarafsız bilimi kılavuz edinmiş sivil girişimler eliyle yapılabileceğini düşünüyoruz.
  • Yanlışa  dur demek, olaya el koymak için toplumsal duyarlığını yakından izlediğimiz siz değerli dostumuzla bir beyin fırtınası buluşmasında bir araya gelmeyi arzu ettik.
  • Daha doğru, sağlıklı ve kontrollü bilgilendirmeyi nasıl sağlayabiliriz bu konuda ortak akıl arayışındayız.
  • Bu buluşmaya katılarak fikirlerinizi bizimle paylaşıp, çalışmanın önderlerinden olmanızı bekleriz.