SİVAS Ticaret Borsası, yaklaşan Kurban Bayramında uygulanacak canlı hayvan fiyatlarını açıklayarak, kentte geçen yılki rakamların aynısının uygulanacağını ifade etti.
Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, borsada düzenlediği basın toplantısında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın kurban fiyatları ile ilgili açıklamasına destek verdiklerini, bu yıl Sivas'ta kurban fiyatlarında artış olmayacağını söyledi. Başkan Hastaoğlu, şöyle konuştu:
"Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilimizdeki besicilerle yapılan toplantı sonucunda, besicilerimiz bu sene fedakarlıkta bulunarak, et fiyatlarına yüzde 15 zam gelmesine rağmen kurbanlık fiyatlarına zam yapmayacak. Gösterdikleri duyarlı davranış için besicilerimize teşekkür ediyorum. Geçen sene canlı kilogram fiyatı 20 lira olan tosun yine aynı rakamdan satılacak. Dişi koyun 16, koç 18 lira, kombinalardaki kesim ücretleri ise büyükbaş için 350, küçükbaş için 50 lira, parçalama ücreti 200 lira, et çekim ücreti ise 1 lira olarak belirlenmiştir. Sivaslı hemşehrilerimiz belediyelerimizin gösterdiği yerlerde kurulan kurban pazarlarından veya besi çiftliklerinden gönül rahatlığıyla kurbanlarını alabilirler. Hayvan kesimleri için ise, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar veya belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri tercih edilmelidir. Hemşehrilerimizden küpesi olmayan hayvanları almamalarını konusunda dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum. Veteriner Sağlık Raporu olmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, uzuvları eksik olan hayvanlar satın alınmamalıdır."

FOTOĞRAFLI