İSTANBUL, 19 Ağustos () - Toplam 13 ülkede üretim yapan Şişecam Topluluğu, yılın ilk altı aylık döneminde 1.8 milyon ton cam üretti.

Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre, topluluğun yılın ilk yarısında yurtiçi ve yurtdışındaki kuruluşlarında camın yanında 1 milyon ton soda, 1.9 milyon ton da endüstriyel hammadde üretildi.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, yılın ilk yarısında konsolide satışların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artışla 3.4 milyar liraya ulaştığına işaret etti ve ekledi:

"Yüksek tutarda likit kaynaklara sahip olmamız yatırımların finansmanı anlamında bize avantaj sağlıyor. Mali yapımızı, Topluluğun istikrarlı büyüme çizgisindeki devamlılığı koruyacak ve önümüzdeki yıllarda büyümemizi destekleyecek şekilde daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz."

Açıklamaya göre, Şişecam Topluluğu’nun Ocak-Haziran dönemine ilişkin net kârı 294 milyon lira oldu. Bu dönemde, Şişecam'ın ihracatı 434 milyon doları, yatırım harcamaları da 679 milyon lirayı buldu.

Şişecam Topluluğu düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında global düzeyde faaliyet gösteriyor. Topluluk, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır ve Hindistan’da üretim yapıyor.