Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - İNŞAAT şirketi Sinpaş, Denizli'de Aqua City projesini hayata geçirecek. Lansman toplantısında bilgi veren Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, proje içinde yer alan Aqua Beach'teki beş bin metrekarelik kumsal için Maldivler'den beyaz kum getirileceğini açıkladı.
Sinpaş'ın Denizli'de EGS Park olarak bilinen alana yapacağı Aqua City'nin lansman toplantısı Doğa Termal Otel'de düzenlendi. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik ile Batı Ege Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik'in katıldığı toplantıda proje hakkında basın mensuplarına bilgi verildi. SİNPAŞ Yapı, İstanbul, Ankara, Gaziantep ve Bursa'nın ardından Ege'nin en büyük temalı yaşam projesine Denizli'de 275 bin metrekarelik alanda Aqua City ile başladı. 'Aqua Beach', 'Aqua Mansion', 'Aqua Homes & Gardens' ve 'Aqua Towers' olmak üzere dört yaşam konseptiyle yola çıkan ve 1800 konut yapacak SİNPAŞ, denizi olmayan kente kumsal da getirecek. Proje içinde yer alan dev havuzun beş bin metrekarelik bölümünde yer alan kumsala, Maldivler'den gemilerle getirilecek kum yerleştirilecek, isteyen plaj voleybolu oynayabilecek. Proje içinde konutların yanı sıra ünlü markaların mağazaları ve alışveriş merkezleri de yer alacak.
Projenin kent ve bölgeye büyük kazanımlar sağlayacağını belirten SİNPAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, "Sinpaş nitelikli ve çok özel projelerle iyi bir yaşam alanı ve kazançlı bir yatırım sunarken yatırım yaptığı bölgelerin gelişmesine ve güzelleşmesine de katkıda bulunmaktadır. 40'ıncı yılımızı kutlamanın da ayrı bir sevincini yaşıyoruz. Yeni şehir ve bölgelere yolculuğumuz hız kesmeden devam edecek. Bu sektördeki liderliğimizi sürdüreceğiz. Şimdiye kadar projelerimizle 6 milyar lira yatırımla dokuz bin konut yaptık. İstanbul ve Ankara bu tür projelerle başı çekerken, biz Anadolu'yu da ihmal etmedik. Denizli'deki bu projemiz olan Aqua City ile birlikte şehrimiz ve Ege Bölgesi için birçok yeniliğe imza atacağız" dedi.
Projenin Ege Bölgesi ve Denizli için ilkler barındırdığını belirten Batı Ege Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, "Aqua City'de su yaşamı yeniden yorumlanacak. Su ve yeşille iç içe farklı konseptlere sahip dört ayrı konut etabı ve street mall konseptiyle geliştirilen geniş bir alışveriş merkezi yer alıyor. Maldivler'den getirilecek olan beyaz kumla oluşturulacak kumsalda yalı konseptiyle geliştirilen konutları, göl ve bahçe keyfini birlikte yaşatan evleri ve tüm manzaraya hakim. Denizli'nin en yüksek ve prestijli rezidans kuleleri Aqua Towers ile yeni yaşam yeri olacak" diye konuştu.
Projenin 2017 yılında bitmesi planlanıyor.

FOTOĞRAFLI