İSTANBUL, 12 Eylül () - Sanayide cirolar, enerji sektörünün öncülüğünde Temmuz sonu itibarıyla yıllık bazda yüzde 12.4 yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Sanayi Ciro Endeksi verilerine göre, toplam sanayi ciro endeksinin yıllık bazda yüzde 12.4 arttığı Temmuz sonu itibarıyla yıllık cirolar, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 3.8 ve imalat sanayi sektöründe yüzde 12.7 arttı.

Toplam sanayi ciro endeksi aylık bazda da yüzde 1.6 arttı. Aylık bazda artışlar madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 3.7 ve imalat sanayi sektöründe yüzde 1.6 düzeyinde gerçekleşti.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, Temmuz ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 13.1 ile enerjide gerçekleşti.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2014 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 13.9 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatında gerçekleşti.

Bu artışı, yüzde 5.5 ile ana metal sanayi ve yüzde 5.,2 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin üretimi izledi.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2014 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 11.9 ile diğer imalatlarda gerçekleşti.

Bu azalışı yüzde 9.8 ile tütün ürünleri imalatı ve yüzde 5.2 ile mobilya dışındaki ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri üretimi izledi.