Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - RAMAZAN Bayramı tatilinin 9 gün olarak erken açıklanması bu yıl kötü günler geçiren turizm sektörüne büyük moral oldu. Antalya'dan Ege kıyılarına otellerde bayramda doluluk oranı ortalaması yüzde 80'e ulaştı.
Henüz tatil planı yapmayanlar için son dakika fırsatları da devam ediyor.
Bayramda güzel bir hareketlilik olduğunu belirten Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, tatilin 9 güne çıkartılmasından dolayı hareketliliğin arttığını kaydetti. Bundan sonraki düzenlemelerde bu tatillerin ara günleri birleştirilecekse, vatandaşların daha rahat planlama yapabilmeleri için yılbaşında kararlaştırılmasını temenni ettiklerini söyleyen Hacısüleyman, bu şekilde turizm ekonomisinin ülkeye daha iyi hizmet vereceğini dile getirdi.
Otellerin bayram misafirlerini ağırlamak için hazır olduğunu anlatan AKTOB Başkanı, bölgelere ve otellere göre doluluk oranlarının değiştiğini, güzel bir hareketlilik ve moral bulduklarını söyledi. Antalya, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Çeşme gibi tüm kıyıların tercih edildiğini dile getiren Hacısüleyman, bayram tatilini kıyılarda geçireceklerin ortalama tatil süresinin de 4.5 gün olduğunu açıkladı.
BAYRAMI KENDİ ÜLKENİZDE GEÇİRİN
Bayram tatilinin 9 gün olarak ve biraz da zamanında ilan edilmesinin olumlu bir mesaj olarak algılandığını dile getiren Kundu Turizm Yatırımcıları Birliği (KUYAB) Başkan Yardımcısı Abdullah Keleş, insanların tatillerini planladığını, Kundu, Lara ve Belek bölgesi başta olmak üzere Antalya'nın geneline iyi bir enerji olduğunu söyledi. Tesis doluluklarının hızla arttığını anlatan Keleş, “Son haftaya girdiğimizde de bu bölgede Milas başta olmak üzere yer bulmakta sıkıntı yaşandığı görülmektedir. Genel olarak olumlu geçecek ama bayram sonrası yine bildiğiniz rutine dönecek gibi gözüküyor. Sloganımızı tekrarlıyoruz yurtiçinde yurtdışında bütün vatandaşların bu yıl tatillerini kendi ülkelerinde geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Hem ürün- fiyat kalitesi hem de sunulan hizmet açısından çok faydalı olacaktır" dedi.
SON DAKİKA FIRSATLARI DEVAM EDİYOR
Henüz tatil planı yapmamış olanlar için fırsatların sürdüğüne dikkat çeken Keleş, “Elbette bölgenin tamamı dolmuş değil. Bilhassa Alanya, Manavgat'ın Alanya tarafı, Kemer, Tekirova bölgeleri henüz tam doluluğa ulaşmış değil. Henüz fırsatlar devam ediyor. İnsanlarımız ellerini çabuk tutarsa 3-4 gün içinde rezervasyonlarını yapabilirler. Daha sonra zaten yer bulamayabilirler. Hava sıcaklığı bilhassa çok iyi. Nem çok yüksek değil. Güneş ışıklarının da bu mevsimde bu kadar olumlu olduğu böyle bir dönem belki olmamıştır. Ben vatandaşlarımıza tatil tercihlerini Antalya'da yapmalarını öneririm" dedi.
REZERVASYON ARTIŞI YÜZDE 35
Otellerde bugünden itibaren bayram hareketliliğini hissetmeye başladıklarını belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, bayram tatilinin 9 gün açıklanmasının iyi bir talep getirdiğini söyledi. Hala taleplerin alındığını, gerek bireysel gerekse acentalar üzerinden rezervasyon aldıklarını söyleyen Kızıldağ, “Otellerde değişik doluluklar sözkonusu olmasına rağmen, bazı oteller yüzde 100 dolu. Bazılarında kısmen hala boşluklar olmasına rağmen bölgesel olarak yüzde 80'ler civarında doluluktan söz etmek gerçekçi olur. Turizmciler açısından iç pazarda yaşanan bu gelişme çok olumlu. Diğer yıllara baktığımızda da yine bayramları kıyasladığımızda yaklaşık yüzde 30-35'lik artıştan söz edebiliriz" diye konuştu. Genelde sektör olarak bayram rezervasyonlarından çok memnun olduklarını belirten Kızıldağ, bu bayramda çocuklu ailelerin deniz kumunun daha iyi olduğu bölgeleri tercih ettiğini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI