İstanbul, 18 Nisan () – İsviçre merkezli ilaç şirketi Roche satışları 2019’un ilk çeyreğinde yüzde 8.0 artışla, 14.8 milyar İsviçre Frangı düzeyine yükseldi.
Şirket açıklamasına göre bu dönemde İlaç Bölümü’nün satışları yüzde 10 artışla 11.9 milyar İsviçre Frangı’na, Diagnostik Bölümü’nün satışları da yüzde 1.0 artışla 2.9 milyar İsviçre Frangı'na yükseldi.
Şirketin ilk çeyrek sonuçlarını yorumlayan Roche Grup CEO’su Severin Schwan, şu değerlendirmeyi yaptı:
“2019 yılına grup olarak güçlü bir satış büyümesiyle adım attık. Özellikle ilaç birimimizde tanıttığımız yeni tedavilere yönelik talebin yüksek olması ve sağlık otoritelerinden kanser immünoterapisi çerçevesinde aldığımız önemli onayların yanında diagnostik birimimizin moleküler diagnostik alanındaki gelişimi, performansımızı ileriye taşıdı. İlk üç ayda elde ettiğimiz bu sonuçlar, 2019’un tamamı için öngörülerimizde de iyileşme anlamına gelecek.”
Satışlarda 2019’da orta tek haneli büyüme ve satışlara paralel olarak hisse başına yüksek kazanç artışı bekleyen Roche, ayrıca temettü oranında daha da yüksek artış olmasını hedefliyor. (Fotoğraflı)