İstanbul, 18 Temmuz () - Renault Trucks Türkiye üst düzey yönetimi, 16 ton ve üzeri ağır ticari araçlar pazarında Avrupa’da beşinci sırada yer alan Türkiye’de ilk üç Avrupalı üretici arasında olmayı hedeflediklerini açıkladı.
Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, üst düzey yönetimi ile birlikte düzenlediği toplantıda ticari araçlar sektörünü ve Renault Trucks’ın Türkiye’deki hedeflerini değerlendirdi. 2018’de Türkiye’de 20. yıllarını kutlayacaklarının altını çizen Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, pazarda güçleriyle var olduklarını belirterek 120 yılı aşkın bir marka geçmişine sahip olduklarını hatırlattı. Sebastien Delepine, Türkiye’nin kamyon pazarının çok önemli  olduğunu vurgulayarak “Renault Trucks, Türkiye’de lojistik ve inşaat sektörlerine odaklanıyor ve en verimli lojistik çözümlerini sunan marka olarak tanınıyor. Renault Trucks olarak tüm Türkiye’ye yayılmış, işini tutku ile yapan, müşteri odaklı ve tecrübeli bayi ağımız sayesinde Türkiye’deki Avrupalı ticari araç markaları arasında ilk üç içerisinde olmayı hedefliyoruz ki çekici pazarında 2017 yılının ilk altı ayına baktığımızda şu anda üçüncü sırada yer alıyoruz” dedi. 
2017’de Türkiye’de pazar dinamiklerinin değiştiğini dile getiren Delepine, “İnşaat sektöründe görülen yüksek ivme kamyon pazarının da 2017’nin ilk yarısında yaklaşık yüzde 29 oranında artmasına neden oldu. Yurt içi talep kaynaklı büyümenin 2017’de de sürmesini bekliyoruz. Renault Trucks olarak inşaat segmentindeki C ve K serisi araçlarımızla bu alanda varlığımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kısa süre önce lansmanını yaptığımız K Xtrem kamyonlarımız da bizi inşaat sahalarında farklı bir konuma taşıyor” dedi. 

(Fotoğraflı)