İŞÇİ TEMSİLCİSİ: BİTSİN, UZLAŞALIM DİYEN TARAFIZ
Oyak Renault işçilerinin fabrika önünde bekleyişleri sürerken dün gece işverenle yapılan görüşmede yer alan işçi temsilcilerinden Birol Serbest, Bosch'ta yapılan saat ücret artışının maaşlarına yansıtılmasını istediklerini belirtti. İşverenin bu teklife olumlu bakmadığını anlatan Serbest, "Firma hiçbir şekilde buna yanaşmıyor. Her türlü teklife açığız. Her türlü yolu denememize rağmen hiç bir şekilde maaş artışı vermiyorlar. Biz buradayız. Sıkıntı yok. Dün gece aynı teklifi sunduk. Pazarlığa açık olduğumuzu söyledik. Ücret adına iyileştirme adına hiçbir şey sunulmadı. Bize 1000 TL avans verdiklerini söylüyorlar. Avans zaten bizim paramız. Prim vereceklerini söylüyorlar. Zaten prim, bu fabrikada beyaz yakalılara veriliyordu. Şimdi bize vereceklerini söylüyor ama zaten bizim hakkımızdı. Banka promosyonlarını veriyorlar o da bizim" dedi.
İşveren yeniden bir görüşmenin olacağını beklediklerini söyleyen Serbest, "Görüşmeler olacağı söylendi. Bekliyoruz. Biz fabrika çalışsın istiyoruz. Toplantıda da söyledik. 'Bize bir şeyler sunun' dedik ama sunmuyorlar. Biz her zaman masadayız. 'Bitsin, uzlaşalım' diyen tarafız. Çünkü biz ekmek ve para ihtiyacı olan insanlarız. Burada herkes para için var. Emeğinin karşılığını istiyor. Umutluyuz. Bu fabrika bizim" diye konuştu.
İşverenle görüşmelere katılan kadın çalışanlardan Pelin Öncel ise "Bir bayan olarak elimi koydum, bu masaya. Elimden geleni yapacağım. Bayanlar genelde her işi hallederler. Burada da elimden geleni yapacağım. Başından beri umutluyum davamızda. Olacak, başaracağız" dedi.