Schneider Electric tarafından, Yeşil İş Sürdürülebilir İş Zirvesi’nde bu yıl ikincisi verilen "Pozitif Enerji Ödülü" Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hanzade Doğan Boyner’e verildi.

Schneider Electric'ten yapılan açıklamada, "Enerji yönetimi ve otomasyonda global uzman Schneider Electric, Yeşil İş Sürdürülebilir İş Zirvesi kapsamında, daha yaşanabilir gelecek hayalini paylaşan, topluma pozitif katkı sağladığına inandığı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hanzade Doğan Boyner’e ‘Pozitif Enerji Ödülü’nü takdim etti" denildi.

Açıklamaya göre, Pozitif Enerji Ödülü ilk kez geçen yıl, sadece enerji değil; her alanda toplumsal fayda yaratma misyonunu yüceltme ve örnekler yoluyla bu alandaki farkındalığı artırma amacıyla oluşturuldu.

Schneider Electric Türkiye Ülke Müdürü Bora Tuncer, düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Sayın Hanzade Doğan Boyner’in, cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kız çocuklarının insan haklarından tam ve eşit olarak yararlanması için yaptığı çalışmaları ilgi ve takdirle izliyoruz. Kendisi, birçok kız çocuğu ve ailenin hayatında pozitif değişim yarattı. İnanıyoruz ki, yaratmaya da devam edecek” dedi.

Hanzade Doğan Boyner: 10 yıl önce kız çocuklarının yüzde 40’ı okula gidemiyordu

Ödül için Schneider Electric Türkiye'ye teşekkürlerini ileten Hanzade Doğan Boyner yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Baba Beni Okula Gönder, aslında bir sürdürülebilirlik projesi ve biz sürdürülebilirliğin ancak sağlam temeller üzerinde gerçekleşebileceğine inanıyoruz. Bu hedefle hayalimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Şu an Türkiye’deki kadın CEO'ların artmasını istiyoruz. Ancak bundan 10 yıl önce kız çocuklarının %40'ı okula gidemiyordu. Bugün, hem erkek hem kız çocuklarının %97'si okula gidebiliyor. Bunu milyonların desteği ile başardık. Kadınların eğitim almaları kadar iş yaşamının, sosyal yaşamın içinde de varlık göstermeleri için yapmamız gereken daha çok iş var.”

Geçtiğimiz yıl ilki verilen 'Pozitif Enerji Ödülü',  İstanbul Modern Sanat Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı'ya verilmişti.