CHP İstanbul Milletvekili Mahmut TANAL'ın "Polislerin ek göstergesinin 3600'e çıkarılmasının ne mahsuru var..? " sorusuna , Hükümet adına Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ ; “Polislerin ek göstergesini 2200'den 3000'e çıkarıyoruz. Polislerimizin üstleri de var, belli bir hiyerarşi içinde bu ek göstergeler tespit ediliyor.” yanıtını verdi.. 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut TANAL;“Sayın Bakanım, polislerle ilgili daha önce 2200 olan ek gösterge 3000'e çıkarıldı. Bu,aylık 47 TL'ye tekabül ediyor. Yani, bu ek göstergenin 3600'a çıkarılmasının ne mahzuru var? 17'nci büyük ekonomiye sahip olan bir ülkeyiz diye övünüyoruz. Bu açıdan 3600'e çıkarılmasının bir mahzurunun olmadığı kanaatindeyim. Bu konuda sizden destek ve yardım bekliyoruz. Netice itibarıyla, aynı konumda bulunan astsubaylar 3600 iken polisler 3000 ek göstergede bulunuyor. Bu adaletsiz bir uygulama. Çünkü, Anayasa'mızın 55'inci maddesi "Eşit işe eşit ücret ödenir." diyor. Yani, eşit işe eşit ücret ilkesi de bu konuda ihlal ediliyor.” şeklindeki sorusuna;

Hükümet adına Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ ; “Sayın Tanal polislerimizle ilgili sağlanan ilerlemelerin daha da iyisi yapılsın anlamında bir öneri getirdi. Biz 2200'den 3000'e çıkarıyoruz göstergeyi ama bir taraftan da tazminatlarını artırıyoruz polisimizin. 

Dolayısıyla, hem tazminatı hem de bu yapılan düzenlemeyi düşündüğümüz zaman polisimizin özlük haklarında çok önemli iyileştirmeler yapıyoruz.

Ancak, her kurumun da kendi içinde bir 
 hiyerarşisi var, değişik düzeylerin ek göstergeleri var. Bir düzeyle ilgili vereceğiniz bir karar diğer düzeyleri de etkileyebiliyor. Polis için, Emniyet teşkilatımız için böyle bir durum söz konusu.. 

Dolayısıyla, bizim uygun gördüğümüz artış 3000 şeklinde çünkü o polislerimizin üstleri de var, belli bir hiyerarşi içinde bu ek göstergeler tespit ediliyor.” 
yanıtını verdi..