İSTANBUL, 28 Kasım () - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimde bir kısıntı yapmaması üzerine fiyatlardaki düşüş hız kazandı. Kararın açıklanmasının ardından hızla düşen Brent petrolünün varil fiyatı 70 dolara doğru çekilirken,  ABD hafif petrolünün fiyatı 70 doların da altına indi.

Suudi Arabistan liderliğindeki Körfez ülkelerinin etkisiyle, diğer ülkelerden gelen taleplere rağmen üretimin kısılmayacağının açıklanmasının hemen ardırdan 74.75 dolar ile Eylül 2010'dan bu yana en düşük düzeye gerileyen Brent petrolün varil fiyatı düşmeye devam ediyor.

Küresel emtia piyasalarında bir varil Brent petrolünün fiyatı 71.50 dolar ile 2 Haziran 2010 tarihindeki 72.78 dolarlık düzeyin de altına geriledi. Bu fiyat düşüşüyle birlikte, Brent petrolün varil fiyatında, bu yıl Haziran ayındaki 115 dolarlık düzeyinden düşüşü yüzde 37.8'i buldu.

OPEC üyelerini, Cezayir, Angola, Ekvador, İran, Irak, Kuveyt, Lİbya, Nijerya, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Venezuela oluşturuyor.