SAMSUN'da 12 yaşında pazarda peynir zeytin satarak iş hayatını atılan 60 yaşındaki Ahmet Takış, 1 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra ticarete kaldığı yerden devam ettiğini anlatırken, "Bugün Samsun, Kastamonu ve Manisa'da 3 fabrikamız bulunuyor" dedi. 
Samsun'da 'Takışoğlu Süt Ürünleri Fabrikası'nın sahibi Ahmet Takış, 12 yaşında okul masraflarını çıkarmak, hem de aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla halk pazarlarında peynir, zeytin satmaya başladığını söyledi. 1976 yılında Rize Eğitim Enstitüsü’nü bitirdiğini, 1 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra tekrar ticarete atıldığını belirten Ahmet Takış, Samsun'da 40 metrekarelik bir dükkanda peynir, zeytin satmaya devam ettiğini dile getirdi. Sürekli büyüme ve yeni yatırımlar yapmayı o yıllarda kafasına koyduğunu ifade eden Takış, şöyle konuştu:
"Buralara kadar gelmem tabii ki hiç çok kolay olmadı. Çok zorluk çektim, asla yılmadım, yorulmadım. Hayatım çalışmakla geçti ve hala çalışıyorum. 60 yaşına geldim ve ilk günkü gibi aynı heyecanla çalışıyorum. Sanayicilik ve ticaret benim kanımda var. Sağlığım el verdiği sürece de çalışmaya ve yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğim."
Takışoğlu Süt Ürünleri’nin bugün Samsun, Kastamonu ve Manisa’da bulunan fabrikalarında günde 250 ton sütün işlendiğini belirten Ahmet Takış, şöyle dedi:
"Kastamonu’da 1986 yılında kurduğumuz ilk tesisimizde beyaz peynir üretimine başladık ve daha sonra muhtelif ambalajlarda kaşar peyniri üreterek ürün yelpazesini genişletip, markalaşmaya gittik. 1999 yılında Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde kurduğumuz ikinci fabrikamızla, beyaz peynir ve kaşar peynirinden sonra kaybolmaya yüz tutmuş yöresel kolot peyniri, dil peyniri, çeçil peyniri, telli peynir, lor peyniri, ayran ve yoğurt üretimine geçtik. 2004 yılında ise Manisa Kula’da üçüncü fabrikamızı açarak sektörün ihtiyaç duyduğu dilimli kaşar peyniri üretimine geçtik. Takışoğlu markası bugün geniş tesisleri, zengin ürün çeşidi ve üretim kapasitesi ile kaşar peyniri imalatında ülkemizin önde gelen firmaları arasındadır." 
Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 milyon TL'lik yatırımla yeni bir tesis kurduklarını belirten Ahmet Takış, şunları ekledi:
"Burası, günlük yaklaşık olarak 350 ton süt işleme kapasitesine sahip, bu yönüyle sektörün en büyük ve en modern tesisidir. Tesisimizde, süt alımından, ürün sevkiyatına kadar el değmeden üretim yapılıyor. Son teknolojiyle donanımlı tesisimiz, kurduğumuz sistem sayesinde kendi kendini temizleyip hijyenini sağlayabiliyor. 7 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 10 bin 774 metrekare alana kurduğumuz tesis, Türkiye’de örnek işletmelerin başında geliyor. Bu yeni yatırımımız ayrıca, hem bölge ekonomisine küçümsenmeyecek katkı sağlayacağı gibi hem de sütün daha etkin işlenmesi ve kaliteli bir şekilde tüketiciye ulaşmasını kolaylaştıracak. Tesisimiz sayesinde ayrıca, süt üretiminin önceki yıllara göre iki kat artacağına inanıyorum."

FOTOĞRAFLI