İSTANBUL, 27 Ağustos () - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahasının IC İçtaş'a devrine onay verdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tebliğine göre, santral ve liman sahası 2.671 milyar dolar bedelle IC İçtaş Enerji Üretim A.Ş'ye satışına ve işletme hakkının devrine onay verildi.

Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri, Yeniköy Linyitleri İşletmesi, ilgili maden ruhsatları ve Kemerköy Liman Sahasının 18 Nisan'da yapılan özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi IC İçtaş vermişti.

ÖİB tebliğine göre, İçtaş'ın sözleşme imzalamaktan imtina etmesi halinde işletmeler bütünü 2.67 milyar dolar bedelle en yüksek ikinci teklif sahibi Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi-Kalyon İnşaat Ortak Girişim Grubu'na satılacak ve işletme hakkı devredilecek.

Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi-Kalyon İnşaat Ortak Girişim Grubu'nun da sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, ihale iptal edilecek.