YALOVA’da, Vatan Partisi, üye katılım törenine katılan Genel Başkan Yardımcısı ve eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, partinin ilk rozetini, 12 Eylül öncesi görüş ayrılığı nedeniyle soyadını değiştiren kardeşi Arif Ekim'e taktı. Parti olarak herkese kucak açtıklarını belirten Okuyan, “Bizim birinci hedefimiz AKP’yi indirmek” dedi. 
Yalova Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde yapılan üye katılım törenine Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, İl Başkanı İsmail Bilgin, İl Sekreteri Mustafa Lütfi Bal ile partililer katıldı. Törende konuşan Okuyan, “Vakit kısa, bu doğru ama zemin hazır” diyerek seçimlerden iyi bir sonuç almayı, oy kullanmayanların oyunu almak istediklerini söyledi. Okuyan şöyle devam etti: 
“91 sene önce her şey bitmişti. Osmanlı’nın 300 paşası vardı. 4’ü-5’i ancak Atatürk’ün yanına geldi ve onun yanında yer aldı. Atatürk, Samsun’a çıktığında, ‘ne yapacağız’ diye sordular. ‘Halka gideceğiz’ dedi. Burada önemli olan inanç. Biz de bunu yapacağız ve başaracağız. Kısa sürede birilerine korku saldık. Bizden en fazla tedirgin olacak olan AKP iktidarıdır. Korktuklarını da başına getireceğiz. Bizim CHP ile MHP ile bir kavgamız olamaz. Ama o partilerin genel merkez politikaları bugünkü şartlara uymuyor. Onları da tartışmıyoruz. Herkese kucağımızı açmış durumdayız. Bizim birinci hedefimiz AKP’yi indirmek.”
Okuyan, kendisine yöneltilen eleştirilere de, “Bana şimdi ‘Sen bunca yıldır Türk milliyetçiliğinin içerisindesin. Doğu Perinçek’in yanında ne işin var’ diyorlar. Ben Doğu Perinçek’le beraber olmuyorum, vatanda beraber oluyorum. Siz Çanakkale’de cephede savaşırken sağında solundakine sen Kürt müsün, Alevi misin, Sünni misin diye soruyor musun? Hayır. İşte o gün bugündür. Bugün Türk milletini birleştirmemiz lazım. Bu vatan topraklarını emperyalist güçlerin ülkeyi darmadağın etmesine sessiz mi kalacağız?” dedi.
İLK ROZETİ KARDEŞİNE TAKTI 
Yapılan konuşmaların ardından Okuyan, ilk rozeti ise kardeşi olan Arif Ekim’e taktı. Kardeşinin soyadı farklılığı ile bilgi veren Okuyan, “İlk rozeti takacağım bu ihtiyarlamış şahıs benim kardeşim. 12 Eylül 1980 öncesinde bizi faşist bulduğu için Okuyan soyadını mahkeme kararıyla değiştirip ‘Ekim’ yaptı. Ekim de kalmadı, Kasım da kalmadı ama Ekim orada kaldı. İşte milliyetçi bir ağabeyin solcu-sosyalist bir kardeş bakın nerede buluşuyor. Vatan’da buluşuyor” dedi.

FOTOĞRAFLI