Sendika üyeliği priminin, tasarıda, ''toplu sözleşme ikramiyesi'' olarak yer aldığını belirten Çelik, kamuda örgütlemeyi teşvik etmek istediklerini, bu amaçla böyle bir düzenleme yapıldığını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tasarının tümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, Memur-Sen'in üye sayısının 505 bin 378, Türkiye Kamu-Sen'in 394 bin 497, KESK'in 232 bin 83, Birleşik Kamu-İş'in 26 bin 422, DESK 4 bin 146, BASK'ın 3 bin 627, HAK-Sen'in 3 bin 499 olduğunu bildirdi.

Sendika üyeliği priminin, tasarıda, ''toplu sözleşme ikramiyesi'' olarak yer aldığını belirten Çelik, kamuda örgütlemeyi teşvik etmek istediklerini, bu amaçla böyle bir düzenleme yapıldığını bildirdi. Yaştan dolayı emekli olamayanların durumuyla ilgili soruya karşılık Çelik, şöyle konuştu:

''Bu önemli bir yaklaşımdır. Eğer prim gününü doldurup, yaşını doldurmayanları borçlanma sağlayarak emekli edelim yaklaşımı...Türkiye sosyal güvenlikte çaresizliğe sevkedildiği için reformunu yaptı. Reformun da ana kriteri yaştır. Rahmetli Bülent Ecevit'in yaptığı 60 yaş, bizim yaptığımız ve sizin Anayasa Mahkemesi'ne itiraz etmediğiniz 65 yaş doğru ve akılcı bulduğunuz düzenlemeler. Emeklilik prim gün sayısını doldurup insanların yaşını doldurmadığı için emekliliğini isterseniz sistemi bozuyorsunuz. Sistemin ana kriterlerini bozmayan bir teklifiniz varsa bunu sizlerle konuşmaya hazırız, çözümden de yanayız. Ama sistemi bozacaksanız millete gidip siz dert anlatın. Görüşlerinizi almaya hazırız. Teklifinizi getirin alalım. Biz sorunu çözmüşüz. Tüm vatandaşlarımızı Genel Sağlık Sigortası kapsamına almışız. Bu vatandaşlar prim ödemiyorsa, bir şekilde sosyal güvenlik sisteme dahildir. Sistemi iyi inceleyin. Sistemi bütün olarak ele alırsanız sıkıntı olmadığını görürsünüz.''