MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Akdeniz'in en büyük turizm forumlarından biri olan MEDI-TOUR 2016 organizasyonunun Mersin'de yapılacağını açıkladı.
Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nin (ASCAME) organize ettiği Akdeniz Ekonomi Liderleri Haftası nedeni ile Barselona'ya giden MTSO heyeti, Akdeniz'in en etkin turizm forumu olan Medi Tour oturumuna katıldı. 22 Akdeniz ülkesi ve 220 Ticaret ve Sanayi Odası'nın üye olduğu ASCAME'nin Lojistik Komisyonu Başkanlığını da yürüten MTSO, ASCAME içindeki etkin rolünü kullanarak 2016 yılında düzenlenecek ve sadece özel sektörün değil Akdeniz ülkelerinin Turizm Bakanlarının da ağırlanacağı MEDI-TOUR 2016 Forumu'nu Mersin'e kazandırdı.
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MEDI TOUR'un turizm ile ilgili tüm özel ve kamu sektörünün Turizm Bakanları düzeyinde katılım sağladığı çok prestijli bir organizasyon olacağını söyledi. Aşut, "2016 yılı Mersin turizmi adına önemli bir tanıtım ve uluslararası lansman yılı olacaktır. 22 Akdeniz ülkesi ve 210 Ticaret ve Sanayi Odası burada olacak. Toplam 500 üye kurum ve kuruluş Mersin'e gelecek. Kurvaziyer turizmi ile Akdeniz'e adını duyuran Mersin, son yıllardaki kurvaziyer turizmindeki iddiası ve yaptıkları ile bu etkinliğin alınmasında büyük rol oynamıştır. Mersin turizmi adına çaba gösteren her kişi ve kurumun büyük payı vardır. Gidilen her turizm fuarı, yapılan her görüşme bu başarıda rol oynamıştır. Mersin sadece Türkiye'de değil, böylesi önemli uluslararası oluşumların etkin ve karar verici bir parçası olarak dünyada da büyüyor. Bölgesindeki tüm sıkıntılara rağmen Mersin güvenli bir bölge olduğunu dünyaya göstermiştir. Bu etkinliklerin en temel amacı da bu imajı yaratmaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI