KAYSERİ, () - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ''Avrupa Birliği ülkelerinde 1 yıl ve daha uzun süreli olağanüstü hal ilanları bulunmasına rağmen AB, Türkiye’deki olağanüstü hal durumunun bir an önce sonlandırılmasını dikte etmektedir. Bu talepler, içişlerimize karışmak anlamı taşımaktadır. AB çifte standarttan vazgeçmeli'' dedi.
KTO Kasım ayı meclis toplantısının açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye'nin; ekonomik, sosyal ve jeopolitik etkilerin yanı sıra, küresel boyuttaki gelişmelerin de etkisi altında bulunduğunu bildirdi. Hiçyılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından, gerek yurt içinde, gerekse de yurt dışında terörle olan yoğun mücadelenin sürdüğünü belirtti.
Türkiye-AB ilişkilerinin, 1960’lı yıllarda başladığını ve uzun yıllar boyunca değişik süreçlerden geçtiğini kaydeden Hiçyılmaz, ''15 Temmuz darbe girişimini bastıran Türkiye, bunun yanı sıra terörle olan mücadelesinde de AB’den destek görmediği gibi, aksine vizesiz seyahat anlaşması için terörle mücadele yasalarında değişim talebi ile karşı karşıya kalmıştır. Bunun ötesinde, birlik ülkelerinde 1 yıl ve daha uzun süreli olağanüstü hal ilanları bulunmasına rağmen AB, Türkiye’deki olağanüstü hal durumunun bir an önce sonlandırılmasını dikte etmektedir. Bu talepler, içişlerimize karışmak anlamı taşımaktadır. AB’nin çifte standarttan vazgeçmeli özellikle mülteciler konusunda verdiği sözleri yerine getirmelidir'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI