KOCAELİ Sanayi Odası'nın başarılı sanayi kuruluşlarını ödüllendirmek amacıyla bu yıl 9'uncusunu düzenlediği 'Sektörel Performans Değerlendirme Ödülleri' sahiplerini buldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, "Bu çağın basit bir gerçeği var. Ülkelere rekabet gücünü şirketler kazandırıyor. Şirketler ne kadar güçlü müteşebbislerin ne kadar başarılıysa ülkende o kadar ileri gidiyor" dedi.
Başiskele'de bulunan bir otelde Kocaeli Sanayi Odası'nın düzenlendiği 9. Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu ödül törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu rahatsızlığı nedeniyle katılamazken yerine Yardımcısı Halim Mete, ödül alan sanayi kuruluşları temsilcileri ve işadamları katıldı.
Ülkelere rekabet gücünü şirketlerin kazandırdığını söyleyen Halim Mete, "Yurt içinde ve dışında pek çok olumsuz gelişme ve çalkantı yaşadık. Tüm bunlara rağmen, sizler gibi işine dört elle sarılmış, her türlü olumsuzluğa rağmen, hem ayakta kalıp, hem de işini geliştirmiş firmalarımızın olması ülkemizin en büyük şansıdır. Kocaeli Sanayi Odamız bu törenle sizlerin değerini nasıl takdir ediyor, ödüllendiriyorsa tüm Türkiye'nin ve özellikle de kamu idaremizin, sizlerin kıymetini bilmesini, sizlere sahip çıkmasını istiyoruz. Çünkü bu çağın basit bir gerçeği var. Ülkelere rekabet gücünü şirketleri kazandırır. Şirketlerin ne kadar güçlü, müteşebbisin ne kadar başarılıysa, ülken de, ekonomin de o kadar ileri gider. Dünyanın en zor coğrafyasında bin yıldır bir tek biz ayakta kaldık. Daha iyisini de yapar mıyız? Yaparız. Yeter ki birlik beraberliği muhafaza edelim. Bu ruhu koruyalım. İnşallah 2017'den itibaren yeniden ekonomiye ve reformlara odaklanmalıyız" dedi.
BÜYÜK ÖDÜLLER
Büyük Ölçekli Kuruluş kategorisinde Belgin Madeni Yağlar Ticaret ve Sanayi A.Ş, KOBİ kategorisinde ise Cryocan Basınçlı Kaplar Endüstriyel Tesisler Sanayi ödül almaya hak kazandı.
SEKTÖR ÖDÜLLERİ
Ağaç ve Ağaç Ürünleri Sanayi Sektöründe Pehlivan Orman Ürünleri, Elektrikli Ürünler Sanayi Sektörü KOBİ kategorisinde Sönmez Transformatör, Büyük Ölçekli Kuruluş Kategorisinde Grıd Solutıons Enerji Endüstrisi, Gıda Sanayi Sektöründe Göçmen Börek, Kimya Sanayi Sektörü KOBİ kategorisinde Green Chemicals Kimyasal, Büyük Ölçekli Kuruluş Kategorisinde Gülçiçek Kimye ve Uçanyağlar Sanayi, Makine Sanayi Sektörü kategorisinde Çelmak Tarım Makineleri, Metal Sanayi Sektöründe Kobi kategorisinde Akkar Silah Sanayi, Büyük Ölçekli Kuruluş kategorisinde Sarkusyan Elektrolitik Bakır Sanayi, Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Sektöründe Büyük Ölçekli Kuruluş kategorisinde Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi (TÜPRAŞ), Plastik ve Kauçuk Ürünleri Sanayi Sektörü Kobi kategorisinde EKO Makine, Büyük Ölçekli Kuruluş kategorisinde Akplas Plastiki, Taşıt Araçları ve Yan Sanayi Sektöründe KOBİ kategorisinde Üç-El Kauçuk Taşıt Araçları Otomotiv Yedek Parça Sanayi, Büyük Ölçekli Kuruluş kategorisinde Ford Otomotiv Sanayi, Elektronik ve Otomasyon Ürünleri Sektöründe KOBİ kategorisinde Ortem Elektronik, Yazılım Ürünleri Sektörü KOBİ kategorisinde Asis Otomasyon ve Akaryakıt Sistemleri, Yapı Ürünleri Sanayi Sektörü Büyük Ölçekli Kuruluş kategorisinde AKG Gazbeton İşletmeleri, Taşımacılık ve Lojistik Hizmetleri Sanayi Sektörü kategorisi büyük ölçekli kuruluş kategorisinde Yılport Liman İşletmeleri ödül almaya hak kazandı.
FOTOĞRAFLI