TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binası açılışında yaptığı konuşmada, farklı düşünülmesi ve farklı düşüncelerin istişareyle ortak akla çevrilmesi gerektiğini söyledi.
Açılışa, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, partilerin milletvekili adayları ile çok sayıda davetli katıldı. Hisarcıklıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, ilk sanayileşmenin Kırıkkale'den başladığını belirterek, "Türkiye'de ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni buraya kazandırdık. 65 parselin 35 parseli satılmış durumda. Bu Türkiye'de ilk. Doğrusu da buydu. Türkiye'deki 81 il içinde yaşanılabilir şehirler sıralamasında Kırıkkale 11'inci. Bu Kırıkkale'de huzur, güven ve insanların birbirine saygısının olduğunu gösteriyor" dedi.
Kayseri'nin 3 saatte 77 milyar liralık pazara ulaşabildiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale'nin 3 saatte ulaşabildiği 181 milyar liralık pazarın bulunduğunu, bu kapsamda müthiş bir avantajı olduğunu vurguladı. Teknolojide dünyada en üst segmentin silah sanayisi olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hata kabul etmez. Şekerde hata kabul eder de silahta hata kabul etmez. En üst segmentte yetişen ustalar, Makine Kimya Endüstrisi Kurumunda yetişen ustalarımızdır. Bu potansiyeli iyi değerlendirmek lazım. 2013-14 arası değerlendirmeye baktığımız zaman Türkiye'de açılan şirket sayısı artışı yüzde 16. Bu oran Kırıkkale'de tam yüzde 69 olmuş. Neredeyse Türkiye ortalamasının 5 misli üstünde bir canlılık var. İhracatta da 2013-14 yıllarını mukayese ettiğimizde, Türkiye'de yüzde 4 artış varken, Kırıkkale'de yüzde 16 artış olmuş. 2014-15 ocak ayları arasında sigortalı çalışan sayısındaki artış Türkiye'de yüzde 5, Kırıkkale'de ise yüzde 14. İşte bunlar Kırıkkale'nin dinamizmini ve aktivitesini gösteriyor."
TOBB ETÜ'nün, ülkedeki tercih sıralamasında ilk 3'te bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, burada söz verdikleri fakülteyi açmak için YÖK'e müracaat ettiklerini de bildirdi.
BEŞİR ATALAY’IN KONUŞMASI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay’da TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun Türkiye için önemli profil olduğunu söyledi. Türkiye'ye katkılarının bilindiğini ifade eden Atalay, şöyle konutu:
"Bu dönemde TOBB ilk defa kısır tartışmaların dışına çıkarak Türkiye'nin kalkınmasına katkı veren büyük bir kuruluş haline geldi. Hepimiz bunun şahidiyiz. Bu uluslararası alanda geçerli. Eski yılları hatırlayın. TOBB'un her kongresi bir siyasi manevra alanıydı. TOBB'u da hiçbir zaman büyütmedi. Şimdi G-20 geldi. Dönem başkanıyız ama B-20, G-20'nin önünde seyrediyor. Çünkü bunu TOBB başkanı yürütüyor. Bunun uluslararası alanda ne kadar önemli olduğunu görün. TOBB ETÜ'de bu dönemin eseridir. Bunların hepsi büyük düşüncelerle oluyor."

FOTOĞRAFLI