KAYSERİ, () - KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ı makamında ziyaret ederek, 'Hayırlı olsun' dileklerini iletti.
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, ziyaret sırasında 2023 ihracat hedeflerine ulaşmak için ekonominin tüm çarklarının birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Bakan Elitaş ayrıca, Ekonomi Bakanlığı ile TOBB’un bu zamana kadar hep birlikte çalıştığını ve bu işbirliğinin diğer tüm kurum ve kuruluşlara örnek olması gerektiğini ifade etti. Rusya Federasyonu’yla Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerdeki gelişmelerin de ele alındığı görüşmede, Ekonomi Bakanlığı ve TOBB’un kurduğu iletişim ve koordinasyon merkezlerinin çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirten Bakan Elitaş, "Söz konusu merkezlerde toplanan veriler ve işadamlarımızın iletecekleri konular, hükümetler nezdinde yapılacak girişimlerin de en önemli girdilerini oluşturacak" dedi. 
Mustafa Elitaş, 2023’e doğru giden yolda sanayici ve ihracatçıların görüş, öneri ve eleştirilerini dinleyerek ilerleyeceklerini anlatırken, "Bbaşta TOBB olmak üzere tüm kuruluşlarımıza kapımız her zaman açıktır" ifadelerini kullandı.
Hisarcıklıoğlu, aralarından birinin Ekonomi Bakanı olmasını kendileri için büyük şans olarak nitelendirdi. Rifat Hisarcıklıoğlu, Rusya ile aralarındaki gelişmeler üzerine TOBB olarak, Rusya İletişim ve Koordinasyon Masası oluşturduklarını anlattı. Son dönemde Türkiye ekonomisi ve yurt dışı pazarlarda kaydedilen gelişmelerin ele alındığı görüşmede konuşan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ekonomi Bakanlığı ile ilişkilerin kendileri için çok önemli olduğunu anlattı. Ziyarette, KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Bakan Elitaş'a gününü anısına tablo verdi. KAYSO heyeti daha sonra, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde verilen öğle yemeğine katıldı.
KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, ithalat, ihracat ve yatırımların devam etmesinin önemli olduğunu, dahilde işleme rejimi konusunda işadamlarının beklentilerinin olduğunu belirterek, TOBB’un önderliğinde bu konulara ağırlık verilmesinin yerinde olacağını belirtti. Bakan Elitaş’ın da her zaman özel sektörün yanında olduğunu, bundan sonrada olmaya devam edeceğine inandıklarını vurgulayarak, bu dönemin bir restorasyon dönemi olması gerektiğini ekledi. KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na günün anısına tablo hediye etti.

FOTOĞRAFLI