BURSA () - BURSA’daki 2 ayrı fabrikasında hem iç pazar hem de ihracata yönelik,  toplu taşıma ve ticari araç üretimi yapan Karsan, ABD Posta Servisi'nin (USPS) filo yenileme ihtiyaçları için 'Yeni Nesil Dağıtım Aracı' (NGDV) prototipi üretecek 6 firmadan biri olarak finale kalmayı başardı.
ABD Posta Servisi'nin hazırladığı 'Proje Bilgi İlanı'na verilen yanıtların değerlendirilmesinin ardından, 15 tedarikçinin NGDV prototipleri geliştirmek üzere teklif vermek için ön yeterliliğe sahip olduğuna karar verildi. Süreç kapsamında Karsan dâhil tüm firmalardan USPS'in ihtiyaçlarını en iyi karşılayacak teslimat araçlarıyla ilgili tasarım sonuçlarını yansıtan teklifleri sunmaları istendi. Titiz bir ön değerlendirme sürecinin ardından ABD Posta Servisi, NGDV satın alma sürecinin bir sonraki aşaması kapsamında, 50 prototip aracı üretecek olan altı önemli tedarikçiye ihaleyi verdi. 
TEK TÜRK FİRMASI
Seçilen altı tedarikçi arasındaki tek Türk firması olan Karsan’la beraber AM General, Mahindra, Oshkosh, Utilimaster ve VT Hackney firmaları yer alıyor. İhale bedeli 37.4 milyon dolar olarak açıklanırken, firmalara başka tedarikçilerle ekip kurma veya taşeronla çalışma olanağıda sağlanıyor. Karsan, prototiplerini bir Alman otomotiv üreticisi ile birlikte geliştirecek.
ARAÇLAR 6 AY TEST EDİLECEK
Karsan dâhil tüm tedarikçilere, prototiplerini geliştirmek ve üretmek için tanınan süre ise ihalenin verilme tarihinden itibaren yaklaşık bir yıl olarak açıklandı. ABD Posta Servisi bu sürenin sonunda yaklaşık 6 ay süreyle farklı iklimlerde, coğrafi yapılarda, yerleşim merkezlerinde ve teslimat ortamlarında araçları test etmeyi planlıyor. 
FOTOĞRAFLI