Bülent DİKTEPE/ KARABÜK,() - KARABÜK Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (Kardemir) Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, 40 milyon dolarlık çevre yatırımı yapacaklarını söyledi.
Kardemir, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle fabrika içerisinde bulunan Eğitim ve Kültür Merkezi’nde eğitim programı düzenledi. Programa, İl Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, AFAD Müdürü Gazanfer Erbay, akademisyenler, fabrikanın yönetim kurulu üyeleri ile idari ve çalışan personelleri katıldı. Kardemir Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, misyonlarının sektörde paydaşların beklentilerini en üst seviyede karşılamak ve katma değeri yüksek uzun ürün üretmek olduğunu söyledi. Vizyonlarının ise küresel rekabet gücüne sahip olmak ve en az 3 milyon ton çelik üretmek olduğunu ifade eden Yılmaz, bütün bunları yapabilmek için sağlam ve köklü değerlere sahip olmak gerektiğini vurguladı. En önemli değerlerinin insan olduğunu, iş sağlığı ve güvenliği ile çevre konularına büyük önem verdiklerini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:
"Fabrikamızda son 5 yıl içerisinde çok ciddi çevre yatırımlarının yapıldığını görüyorum. Fabrika içerisinde çevre konusunda biraz ince işlerimizin kaldığını fark ettik. Bugün yaklaşık 40 milyon dolarlık bir ilave çevre yatırımı ihtiyacımızın olduğunu tespit ettik, taahhüt ettik. Bununla ilgili faaliyetlerimizi başlattık ve 2 yıl içerisinde bitireceğiz. Son 10 yılda 100 milyon dolarlık çevre yatırımı yapıldı ama yetmiyor. Entegre tesis ilave yatırım yaptıkça beraberinde çevre yatırımlarını da ilave etmek gerekiyor. Ufak tefek döküntülerimizi ortadan kaldırdığımızda, tüm ünitelerimizin etrafına çevre tanzimleriyle yeşil bir seviyeye getirmiş olacağız. Böyle bir ortamda çalışmanın keyfini yaşayacağız."
Program, Kardemir’de düzenlenen slogan yarışmaları ile en çok iş güvenliği önerisi veren çalışanların ve iş kazası yaşamayan başmühendisliklerin ödüllendirilmesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile il genelindeki okullarda düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI