Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK Demir Çelik Fabrikaları A.Ş.'de (Kardemir), 'İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen acil durum tatbikatında senaryo gereği gazdan etkilenen 2 işçi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Fabrikanın enerji tesislerinde yapılan tatbikatta senaryo gereği 50 metre yüksekliğindeki 2 Nolu Hava Ayrıştırma Ünitesi'nin 18'inci metresinde çalışan 2 işçi, gaz kaçağından etkilenerek yere yığıldı. Diğer işçilerin haber vermesiyle gelen fabrikanın sağlık ekipleri işçilere oksijen maskesi taktı. Fabrikanın ve Karabük Belediyesi’nin itfaiye ekipleri de sedyeye bağlanan işçileri itfaiyenin merdivenli aracıyla aşağıya indirdi. Cansız mankenlerin kullanıldığı tatbikatta işçiler, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Tatbikatı yöneten Kardemir Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, iş kazalarının yaşanmaması için çalıştıklarını söyledi. Tatbikatların çok faydalı olduğunu belirten Yılmaz şöyle dedi:
"Hepimizin hazırlıklı olması lazım. Yönetim zincirinde ve ilgili gruplarımızda herkesin ne yapacağını biliyor olması ve çok hızlı bir şekilde olay yerine intikal ederek gereğini yaparak çalışanımızın sağlıklı bir şekilde yaşantısına dönmesini sağlamak olmalı. O bakımdan bu tür tatbikatları çok önemsiyoruz."

FOTOĞRAFLI