Tarihi çarşıda tarihi değişim... Ünlü markalar ve dizilerle şenlenen Kapalıçarşı, modern AVM`lere karşı. Çarşıda artık sadece nostaljik alışveriş yok. Kozmetikten hazır giyime son trendler de tarihi çarşıda.

Kanuni’nin gözdesi Hürrem ile kız kardeşi Hatice Sultan, alışverişte! 550 yıllık heybeti ile dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı’nın tozunu attırıyorlar... Kokuları, çayları, altınları, kostümleri ile Kapalıçarşı esnafı da ‘sultanların’ büyüsüne kapılmış. Dünyaca ünlü starlar ve devlet adamları geldikçe hatırladığımız Kapalıçarşı’da ‘muhteşem’ bir rüzgâr esiyor. Bir yanda dizilerle uyanan Osmanlı özlemi, diğer yanda dünya markalarının ilgisi Kapalıçarşı’da yeni bir dönemin başlangıcı olmuş.

Baharın acısını çıkarıyorlar

Bir yıl önce ‘değişiyorum’ mesajları veren tarihi çarşı, ‘modern çağın alışveriş merkezlerine kafa tutacağım’ dercesine yenileniyor. Tarihi motifler ile dünyaca ünlü markaların büyük buluşmasıyla ilk perde açılmış. Vakko, M.A.C. Silk&Cashmere gibi modern alışveriş merkezlerinin yüzleri artık çarşıda. Değişim, çarşının tarihi sokaklarına atılan ilk adımdan itibaren kendini hissettiriyor.

Yerli malı yurdum malı Arap buna meraklı

Mısır Çarşısı’ndan, Kapalıçarşı’ya kadar tüm esnafın yüzünde Arap turistin geri dönüşünün mutluluğu var. Üstelik bu sefer bilinçli bir Arap müşteri kitlesi var. “Araplar artık Çin malı gördü mü kaçıyor” diyen esnaf, “Yerli üretime döndük. Yerli malı yeniden kıymetlendi” açıklamasını yapıyor.

Sosyetik Rüzgâr

Kapalıçarşı Vakko AVM’lerle yarışta
Kapalıçarşı’daki değişimin öncülerinden biri olan Vakko’da da işler yolunda. Ürün gamı ağırlıklı olarak eşarp, gömlek ve kravat olan mağazada en çok Osmanlı ve Türk motifleri ile süslü eşarplar satılıyor. Markanın Kapalıçarşı’daki kalesi satış performansı ile AVM’lerle yarışıyor. Arap ve Fransızlar ağırlıkta olmak üzere mağazaya günde 500’e yakın kişi giriyor.

Bir giren çantasında 3-4 ürünle çıkıyor

Çarşının yeni yüzlerinden biri Silk&Cashmere... Marka Kapalıçarşı’daki performanstan oldukça memnun… Markanın en iyi satış cirosuna sahip şubeler listesine giren mağazada en çok kaşmir ve ipek ürünler satılıyor. Şu anda tüm ürünlerin yüzde 50 indirimli satıldığı mağazadan turistler, 3-4 ürünle çıkıyor.