ORDU’nun Gölköy İlçesi’nde fındık sektörü üzerinde faaliyet gösteren işyeri bulunan işadamı Yusuf Ziya Erkoç, fındık hasat döneminde havanın yağışlı olmasında sıkıntı çeken üreticinin mağduriyetini gidermek için günlük 30 ton kapasiteli fındık kurutma tesisi kurdu.
Gölköy İlçesi’ndeki fındık kurutma tesisinde günlük 30 ton fındığın kurutulabileceğini belirten işadamı Yusuf Ziya Erkoç, bu hizmeti ilçede ücretsiz olarak vereceğini belirtti. 400 ile 1400 rakım arasında Gölköy’de fındık yetiştirildiğini, fındığın geç olgunlaşması nedeniyle bölgede havanın yağışlı gittiğini ve kurutmanın da sağlıklı yapılamadığını vurgulayan Erkoç, şöyle dedi:
"Yaz döneminde bizim bölgemizde fındık kurutmak oldukça sıkıntılı. Üreticilerimizin mağduriyetini gidermek için bir proje hazırladık. İtalya’dan getirdiğimiz kurutma makinelerini tesisimizde montajladık. Tesisimiz önümüzdeki fındık sezonunda hizmet verecek. En son teknoloji ile donatılan tesisimizde artık fındığını patozlayan üreticimiz rahatlıkla kurutmayı yapabilecek. Günlük 30 ton fındık kurutması yapabileceğiz. Piyasada sezonun ilk başlarında ciddi fındık ihtiyacı oluyor fakat yüksek kesimde fındık hem geç olgunlaşmadan, hem de kurutma sorunu nedeniyle piyasaya geç iniyor."
Yusuf Ziya Erkoç, son teknoloji ile kurulan tesiste kurutulan fındıklarda aflatoksin tehdidinin de tamamen ortadan kalkacağını, dış pazar ve ihracat açısındanda bunun önemli rol üstleneceğini ekledi.

FOTOĞRAFLI