İstanbul, 25 Şubat () - Kadın girişimciler için dünyanın en önemli etkinliklerinden biri olan Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu Eylül ayında İstanbul’da toplanacak. 

 

Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ortak kuruluşu olan Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliği ile gerçekleşecek, farklı ülkelerden 500 kadar katılımcının yer alması beklenen etkinlikte,  Türkiye’den tekstil, turizm ve bilgi ve iletişim teknolojileri ve ticari hizmetler alanlarında faaliyet gösteren 350 kadın girişimci uluslararası düzeyde önemli iş bağlantıları kurma fırsatı elde edecek.   

 

Kadın girişimcilere önemli iş bağlantılar kurma fırsatı sağlayan “Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu” Türkiye’nin önde gelen kadın sivil toplumu kuruluşu olan KAGİDER tarafından 1 – 2 Eylül 2016 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. ITC Başkanı Arancha Gonzalez ve KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu'nu kamuoyuna duyurmak amacıyla bir basın toplantısı drüzenledi.

 

"Amacımız kadın girişimcilere ilham vermek"

 

İlki 2011 yılında Çin’de düzenlenen Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu, ardından Meksika, Ruanda ve son olarak ise Brezilya’da gerçekleştirildi. 2015 yılında Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenen Forum’da, Accenture, Google, IBM, illycaffè, Schneider Electric, Sodexo gibi dünyanın önde şirketleri yanı sıra 40 ülkeden 400’den fazla katılımcı yer aldı.

 

ITC Başkanı Arancha Gonzalez toplantıda yaptığı konuşmada, “Bu yılki forumu İstanbul’da yapmamız, Türkiye’nin öncü kadın girişimcilerinin çabalarının takdiri. Aynı zamanda, ekonomik büyümeyi sağlamak için, bölgedeki ve ötesindeki kadın girişimcilere de ilham vermek” dedi.

 

"10 milyon dolar tutarında bir iş hacmi yaratmayı hedefliyoruz"

 

Toplantıda Gonzalez’in ardından söz alan KAGİDER Başkanı Sanem Oktar da, "Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu Türkiye için bir ilk ve temsil ettiğimiz kadın girişimcilere yeni ufuklar açabilecek çok değerli bir fırsat" dedi ve ekledi:

 

"Bu forumda düzenlenen ülkenin kadın girişimcileri, belirlenen iş kollarında dünyanın önde gelen şirketlerinin satın alımcıları ile birebir iş yapma olanakları buluyorlar. ITC’nin düzenlediği son 4 forum ile yaklaşık 50 milyon ABD doları tutarında bir iş hacmi oluşmuş. 1-2 Eylül 2016 tarihlerinde İstanbul’da düzenleyeceğimiz forumda bizim de iddialı hedeflerimiz var: Bu forumda ülkemizden 350 kadın girişimciyi dünyanın 50 ülkesinden satın alımcılarla bir araya getirip, toplamda 10 milyon dolar tutarında bir iş hacmi yaratmayı hedefliyoruz."

 

(Fotoğraflı)