AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ne gelen, İtalya'nın inşaat sektöründeki armatür, banyo, inşaat boruları ve ısıtma-soğutma sitemleri üreticileri Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde sektörü ilgilendiren 'İtalyan Günleri'ne katılacak.
Kuşadası Efes Kongre Merkezi, Kurban Bayramı'nın üçüncü günü 6 Ekim'de İtalyan devlerini ağırlayacak. İlk defa İtalya dışında Kuşadası'nda düzenlenecek olan 'İtalyan Günleri' için 4 özel uçak ile gelen İtalyan banyo, armatür, ısıtma- soğutma sistemleri sektörünün temsilcileri, yatırımcılarla görüşecek. LG, Ariston, Teoco, Bosch, Mitsubischi gibi uluslararası şirketlerin de yeni ürünlerini tanıtacağı ve Yapı Kredi Bankası'nın İtalyan ortağı Unicredit, İtalyan Sanayici ve İş Adamları Derneği, İzmir İtalyan Konsolosluğu ile DEİK'in destek verdiği fuarla ilgili açıklama yapan İtalya'nın en önemli konsorsiyumu olan Gruppa Triveneto'nun başkanı Tiberio Fiesoli bir basın toplantısı düzenledi. Kuşadası'ndaki fuara İtalya'nın önde gelen 70 firmasının katılacağını söyleyen Fiesoli, Türkiye'nin istikrarlı gelişen, güvenle büyüyen bir ülke olduğu için seçildiğini belirtti. İtalya'da çalışan çok Türk firmasının olduğunu söyleyen Fiesoli, "Son yıllarda Türkiye istikrarlı gelişen ve güvenle büyüyen bir ülke. Bu nedenle Türkiye'yi seçtik. Bizim bildiğimiz ve tanıdığımız İtalya'da çalışan birçok Türk firma var. Türkiye'ye önem vermemizin bir diğer nedeni ise Türkiye'nin Azerbaycan, Rusya, Irak, İran gibi ülkeler ile köprü vazifesi görmesi. Bu köprü, diğer ülkelere açılmamızı da sağlayacak" dedi.
"TÜRKİYESİZ AB'NİN GELECEĞİ OLMAZ"
İtalyan tekstil sektörünün Gaziantep ile ticari ilişki içerisinde olduğunu kaydeden Fiesoli, İtalyan Türk işbirliğinde önemli bir adımın daha atılacağını belirterek "Avrupalılar Türkiye'yi yakından tanımıyor, gerçeklerini bilmiyorlar. Gerçekten yönetimsel ve üretimsel olarak altyapısı olan bir ülke. Çünkü üreten bir geçmişi ve tarihi var. Avrupalı pek çok insan bu durumundan korkuyor. Fuarın bunların çoğunu değiştirmeye bir zemin yaratacağına, her şeyi daha iyiye götüreceğine inanıyorum. Belki de Avrupa ve İtalya olarak fazla geçmişle yaşıyoruz. Tarih herkes için önemli tabi. Geçmişe baktığımızda herkesin gurur duyacağı bir şeyler var. Örneğin İtalya bir rönesansa öncülük etmiş. Ancak buna takılmamak gerekiyor. Artık ilerisini görmemiz gerekiyor. Kenti etrafımıza baktığımızda bir Avrupalı olarak bize en yakın çalışabileceğimiz ülke Türkiye. Türkiye'nin olmadığı bir Avrupa Birliği'nin geleceğinin olacağını inanmıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI