İSTANBUL, 1 Ekim () - Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında iş gücü piyasasının etkinleştirilmesi ve mesleki becerileri geliştirme programları ele alındı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında gerçekleşen toplantıya ilişkin olarak EKK sekretaryasından yapılan yazılı açıklamada, "Toplantıda, 2014-2018 yıllarını kapsayan 10. Kalkınma Planı'nda yer alan öncelikli dönüşüm programlarından; işgücü piyasasının etkinleştirilmesi, temel ve mesleki becerileri geliştirme, nitelikli insan gücü için çekim merkezi ve yerelde kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi programlarına ilişkin eylem planları değerlendirildi" denildi. 

EKK'nın 16 Eylül'de gerçekleştirdiği önceki toplantısında, İstanbul uluslararası finans merkezi, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi, üretimde verimliliğin ve yurtiçi tasarrufların artırılması, israfın önlenmesi ile istatistiki bilgi altyapısını geliştirme programlarına ilişkin eylem planlarını ele alınmıştı.

Toplantıya, Babacan’ın yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldı.