TÜRKİYE genelinde damızlık ipekböceği üretimi yapan üç merkezden biri olan Bursa'nın İnegöl İlçesi İhsaniye Mahallesi'nde, koza üretimi yapan 6 aile hasata başladı. Her bir ailenin bütcesine 40 günlük bir çalışmadan sonra ortalama 5 bin 500 lira girmesi bekleniyor. 
Bursa'da, ipekböcekciliğinin yeniden canlanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Türkiye genelinde damızlık ipekböceği üretimi yapan üç merkezden biri olan İnegöl İlçesinin İhsaniye Mahallesi'nde bu işi yapan 6 aile, hasata başladı. Ürünlerini Kozabirlik'e teslim etmek için aralarında yardımlaşma yapan ailelerden 66 yaşındaki Fatma Günay, "İpekböcekciliği iyi bir ek gelir. Sadece 40 gün çalışıyoruz 5 bin liradan fazla para alıyoruz. Bu iş dar gelirli aileler için iyi bir gelir kaynağı olabilir" dedi.
Mahalle Muhtarı Hayati Çiçek, Tarım İl Müdürlüğü'nün yaptığı özel bir çalışmanın ardından, fıstık yeşili, sarı, beyaz ve pembe renklerde 4 ayrı kozanın ortaya çıktığını söyledi. Mahallede sadece altı ailenin koza yetiştirdiğini belirten Muhtar Çiçek, "Sadece 40 günlük bir çalışmadan sonra rekortemizin 500 kiloya ulaşacağını düşünüyoruz. Kalite açısından bu sene çok daha iyiyiz. Mahsülün kilosunu 65 liradan satacağız. Bu da altı aileye sadece 40 günlük bir çalışmanın ardından 5 bin liradan fazla kazanç demektir" dedi.
Muhtar Hayati Çiçek, bu işi yapan ailelerin sayısının önümüzdeki yıllarda daha da artacağını söyledi

FOTOĞRAFLI