İntibak mağduru emeklinin gözü 29 Nisan'da.. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için açılan intibak davası olumlu sonuçlanırsa,emeklilerin maaşı prim gün sayısına göre,50 ila 355 lira arasında artacak..

İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz, Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen davayı, emekliler arasındaki haksızlığın giderilmesi için önceki yıl açtığını ifade etti.

Mahkemeye, 6 bin 92 prim günü bulunan hak sahibinin 6283 sayılı yasa ile yapılan intibak dahil 1005 lira emekli maaşı aldığını bildiren Öz, maaşının eksik hesaplanması dolayısıyla mağdur olduğunu iddia etti.

Mahkeme gerekçesinde, sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında toplanması sebebiyle aynı gelir üzerinden aynı sayıda gün prim yatıran işçi ve Bağ-Kur emeklisinin, memur emeklisi gibi en az 1250 lira maaş alması gerektiğini ifade eden Hamdi Öz'ün açtığı dava, bu sebeple milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiriyor.

2 Şubat 2015'te 6'ncı duruşması yapılan davada mahkemeye bilirkişi raporu sunuldu. Emekliler aleyhine olan bilirkişi raporunu haklı bulan mahkeme, yeni bir rapor istemiş, dava duruşmasını 29 Nisan'a ertelemişti.

KARAR OLUMSUZ ÇIKARSA ANAYASA MAHKEMESİNE GİDİLECEK

Emekliler, 29 Nisan'da aleyhte bir karar çıkması halinde Anayasa Mahkemesi'ne gitmeye hazırlanıyor. Gerekçe ise, “Aynı maaşı alan, aynı sayıda prim günü bulunan emekli aynı maaşı almalı” şeklinde özetlendi

İNTİBAK MAĞDURU EMEKLİNİN MAAŞINA 355 LİRA ZAM GELECEK

Davada çıkacak intibak kararı, milyonlarca emekliye zam yolunu açacak. Kararın ardından intibak için yasal düzenleme yapılması gerekecek. Düzenlemenin yapılmasıyla da 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar intibak zammı alabilecek.

İntibak ile emekli maaşlarında 50 ila 355 lira arasında artış yapılması söz konusu olacak.


AYDINSES-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN