İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - MANİSA Galericiler Sitesi esnafı, internet üzerinden araba satışlarıyla başa çıkamayınca teknolojiye uyum sağladı. Esnaf, dükkanlarındaki satışların yanı sıra internet üzerinden de araba satmaya başladı.
Manisa Galericiler sitesinde faaliyet gösteren 55 esnaf, internet üzerinden araç satışlarından şikayet ederken çareyi teknolojiye uyum sağlamakta buldu. Manisa Galericiler Sitesi'nde faaliyet gösteren oto satıcısı Süleyman Bakan, "İnternet üzerindeki satışların bize faydası oluyor. Biz kendimiz de artık internet üzerinden satıyoruz. Eskiden şikayet ediyorduk. Ama teknoloji gelişiyor, biz de teknolojinin kolaylıklarından yararlanmalıyız. Başa çıkamadık ve internet üzerinden ilan vermeye başladık" dedi.
'NE ALAN VAR NE SATAN'
İkinci el otomobil satışlarında durgunluk yaşandığını kaydeden oto satıcısı Adnan Özkan, yılbaşından sonra piyasanın hareketlenmesini beklediklerini söyledi. Sıfır araçlarda özel tüketim vergisinin yüksek olmasından dolayı vatandaşların araçlarını ellerinden çıkarmadığını dile getiren Özkan, "Şuanda fiyat belirsizliği de var. Kredi almak zorlaştı. İkinci el fiyatları da yüksek. Sıfır araçların ÖTV'si yüksek. İnsanlar şuanda ikinci el arabasını satmıyor. Ne alan var ne de satan. 8-15 bin liralık arabalarda sirkülasyon daha fazla. İnsanlar kampanya bekliyor" dedi. Araba almayı düşünenlerin yılbaşına kadar almalarını öneren Özkan, "Yılbaşından sonra bu fiyatlar böyle olmayacak. 2011-2012-2013 model araçlarda yılbaşından sonra en az 1000-2000 bin liralık oynama bekliyoruz" diye konuştu.
'TEKNOLOJİYE UYUM SAĞLADIK'
Eskiden internet üzerinden satışlardan şikayet ettiklerini ancak başka çarelerinin olmadığını anlatan Özkan, "Biz de internet üzerinde araç satıyoruz. Başa çıkamadığımız için teknolojiye uyum sağladık. Bizim işlerimiz de açıldı. İnternette alışveriş yapan insanların çok dikkatli olması gerekiyor" dedi.
Galericiler Sitesi esnafı Ali Aktaş da sıfır kilometre araç piyasasındaki durgunluğun kendilerini etkilediğini belirterek "Otomobilini satıp sıfır kilometresini almak isteyenler, ÖTV ve döviz kurlarındaki artışla modeline göre 20 bin lirayı bulan fiyat farkı sebebiyle tercihlerini erteliyor. Bir iki ay içerisinde sıfır otomobillerde kampanya dönemi başlar. Böyle ikinci el otomobilde de hareketlenme başlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI