Tarihi, gelişmişliği ve yüksek yaşam standartları ile her zaman Avrupa kıtasının en çok tercih edilen ve en popüler ülkelerinin başında gelen Almanya’ ya 20. Yüzyıldan bu yana Türkiye’ den oldukça yüksek seviyede seyahat gerçekleştiriliyor. Bu seyahatler iş olanaklarından, eğitime ve hatta gezi ve tatil seyahatlerine kadar çok geniş bir yelpazede gerçekleştiriliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl dünyasında Türkiye ve Almanya kültürü arasında çok aktif bir etkileşim söz konusu oluyor. Ancak halen Almanya, Türkiye’ den yapılacak seyahatler için vize uygulamasında bulunuyor. 1995 yılında kurulan Avrupa Birliği ülkelerinden birisi olması dolayısı ile Schengen uygulamasına dahil olan Almanya’ ya seyahat etmek isteyen kişilerin Türkiye’ de öncelikli olarak Almanya vizesi almaları gerekliliği bulunuyor. Almanya’ ya yapılacak seyahatlerin en önemli aşamasını teşkil eden vize işlemleri için Almanya Konsolosluğu’na başvuru gerçekleştirilebiliyor. Ancak bireysel olarak yapılan Almanya vize başvuruları genel olarak hatalı, eksik ve yetersiz bilgi dolayısı ile yanlış yürütülen başvuru sonucunda ret yanıtı alabiliyor. Bu yüzden de günümüzde vatandaşların bu tarz olumsuz durumlar ile karşı karşıya kalmamaları açısından Almanya vize işlemleri konusunda Almanya Konsolosluğu ile anlaşmalı olarak İDATA vize hizmetleri sunuluyor.

 

Profesyonel ve kurumsal standartlarda sunulmakta olunan vize hizmetleri çerçevesinde Almanya vizesi alımı için gerekli olan belgeler hakkında kapsamlı bilgi alabilir ve bu gerekli olan evrakların nasıl doldurulması gerektiği gibi detaylara ilişkin olarak da profesyonel ve uzman yönlendirmelerinden yararlanılabiliyor. Ayrıca Almanya vize başvurusu için gerekli olan randevu alımlarını da yine İDATA kurum bünyesinde kişi adına gerçekleştirilmesi de vize başvuru sürecinin çok daha kısa süreler içerisinde sona erdirilebilmesi açısından önemli bir avantaj sağlıyor. Almanya Konsolosluğu vize işlemleri başta olmak üzere tüm konsolosluk işlemleri için İDATA hizmetlerinden destek alınabilir. Herhangi bir şekilde destek alımının zorunluluk taşımadığı İDATA bünyesinde vatandaşların Almana vize başvuruları aşamasında elde etmiş olduğu önemli avantajlar ve başarılı sonuçlar, elzem bir gereklilik pozisyonunda bulunmasına yol açıyor.

 

Almanya Konsolosluğu’ nda vize işlemlerinin asıl yürütüldüğü ve en doğru şekilde vize başvurusunun nasıl yapılabileceği gibi konularda uzman danışmanların, etkin yönlendirme ve çalışmaları sonucunda Türkiye’de vatandaşlar, Almanya vizesi alımlarını çok daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.