İstanbul, 23 Haziran () - Hazırgiyim tasarım eğitim kurumu İstanbul Moda Akademisi  (İMA), 2016-2017 eğitim döneminde 70 tasarımcıyı daha sektöre kazandırdı.
İstanbul Hazırgiyim ve konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan hazır giyim sektörünün 200’ün üzerinde ülkeye yılda 17 milyar dolar ihracat yaptığını hatırlattı ve ekledi:
"Sektör olarak salt üreterek varacağımız noktaya çoktan ulaştık. Bir süredir katma değerli üretime odaklanmış bulunuyoruz. Kilogram başına 23-24 dolar gelirle, katma değerli ihracatta ilk üç sırada yer alıyoruz. İmalat sanayinde bu rakamı orta vadede 40-50 dolara çıkarma kapasitesine sahip tek sektör konumunda bulunuyoruz. Bunu elbette her yıl sektöre kazandırdığımız tasarımcı gençlerimizle başaracağız. Hep altını çizdiğimiz gibi bizleri yeni ufuklara, yüksek katma değere taşıyacak olan tek araç tasarım. İHKİB’in iştiraki olarak 10 yıldır sektörümüze yeni yetenekler yetiştiren İMA’dan bugün diplomalarını alacak kardeşlerimizle birlikte tasarım gücümüze güç katacağız.
Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın ve dünyanın gerçeklerini göz ardı etmediklerini belirten Hikmet Tanrıverdi, genç mezunların hayal gücü, yeteneği ve üretkenliği ile hazır giyim ihracatında 20 milyar doları aşıp, çok daha yukarılara çıkacaklarını söyledi. 
Konuşmaların ardından İMA’nın tam ve yarı zamanlı programlarından mezun olan gençlere diplomaları İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ile Yönetim Kurulu üyeleri ve Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür tarafından verildi.
Mezun öğrencilerin tasarımlarından oluşan ve “We are” adı verilen sergi, İMA’nın Nişantaşı Teşvikiye Caddesi’ndeki merkezinde yaz boyunca ziyarete açık olacak. (Fotoğraflı)